24 °C Budapest

Siess az IKEA-ba! Egy hónapig még ellenállnak az áfaemelésnek

2009. június 30. 17:32

Mint az közismert, az áfaemelés miatt holnaptól drágul az élet Magyarországon. Kíváncsiak voltunk, hogy az áraihoz keményen ragaszkodó IKEA-nál jelent-e ez áremelést.

Gerőcs Vendel, az IKEA regionális PR menedzsere a Pénzcentrumnak elmondta: az aktuális katalógusban szereplő árakat még egy hónapig, augusztus elsejéig garantálják.
Emellett vannak termékek, amelynek ára év közben is változhat, változott, az áfa emelése azonban automatikusan nem érinti a termékeket.

Mivel az IKEA- áruházak árukészlete közel 9500 cikket tartalmaz, a katalógusban -terjedelmi korlátok miatt- ezek töredékét mutatják csak be. Azonban holnaptól nem drágulnak automatikusan a termékek az adóváltozás miatt.

Az azonban várható, hogy a következő, augusztustól egy éven át érvényes katalógusban szereplő árakba már beépítik az áfaemelést is. Az is egyértelmű, hogy az elmúlt 3 évben véghezvitt közel 20 százalékos árcsökkentést biztosan nem tudja majd folytatni a magyar IKEA.

A 2010-es katalógus készítése során már kalkulálnak tehát a forgalmi adó emelésével, bár a jövő évi árakat nem elsősorban ez, hanem a beszerzési árak világszintű növekedése, és a forint árfolyama befolyásolja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A dráguló termékek mellett azonban lesznek olyanok is, melyek árát stratégiai okokból nem változtatják meg, még úgy sem, hogy "az árak szinten tartása extra invesztíciót igényel".

Az alacsony ár azonban továbbra is az IKEA üzletfilozófiájának része, ezért a piaci viszonyok között továbbra is arra törekszenek, hogy a legjobb minőséget a legalacsonyabb áron nyújtsák a lakberendezés iránt érdeklődők széles rétege számára -tette hozzá Gerőcs Vendel.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem