3 °C Budapest

Siess az IKEA-ba! Egy hónapig még ellenállnak az áfaemelésnek

2009. június 30. 17:32

Mint az közismert, az áfaemelés miatt holnaptól drágul az élet Magyarországon. Kíváncsiak voltunk, hogy az áraihoz keményen ragaszkodó IKEA-nál jelent-e ez áremelést.

Gerőcs Vendel, az IKEA regionális PR menedzsere a Pénzcentrumnak elmondta: az aktuális katalógusban szereplő árakat még egy hónapig, augusztus elsejéig garantálják.
Emellett vannak termékek, amelynek ára év közben is változhat, változott, az áfa emelése azonban automatikusan nem érinti a termékeket.

Mivel az IKEA- áruházak árukészlete közel 9500 cikket tartalmaz, a katalógusban -terjedelmi korlátok miatt- ezek töredékét mutatják csak be. Azonban holnaptól nem drágulnak automatikusan a termékek az adóváltozás miatt.

Az azonban várható, hogy a következő, augusztustól egy éven át érvényes katalógusban szereplő árakba már beépítik az áfaemelést is. Az is egyértelmű, hogy az elmúlt 3 évben véghezvitt közel 20 százalékos árcsökkentést biztosan nem tudja majd folytatni a magyar IKEA.

A 2010-es katalógus készítése során már kalkulálnak tehát a forgalmi adó emelésével, bár a jövő évi árakat nem elsősorban ez, hanem a beszerzési árak világszintű növekedése, és a forint árfolyama befolyásolja.

A dráguló termékek mellett azonban lesznek olyanok is, melyek árát stratégiai okokból nem változtatják meg, még úgy sem, hogy "az árak szinten tartása extra invesztíciót igényel".

Az alacsony ár azonban továbbra is az IKEA üzletfilozófiájának része, ezért a piaci viszonyok között továbbra is arra törekszenek, hogy a legjobb minőséget a legalacsonyabb áron nyújtsák a lakberendezés iránt érdeklődők széles rétege számára -tette hozzá Gerőcs Vendel.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?