Vége: már nem jönnek a szlovákok

Pénzcentrum
2009. június 3. 08:17

Szlovákia és Magyarország között mostanra eltűnt a 20-30 százalékos árkülönbség. Ennek csak egyik oka, hogy a forint az elmúlt hetekben erősödött az euróhoz képest.

A szlovák üzletláncok is lefaragták a legfontosabb élelmiszerek, leggyakrabban vásárolt termékek árát, és júliustól a magyar áfakulcs (néhány szegmenst leszámítva) 20 százalékról 25 százalékra nő, miközben a szlovák 2004 óta 19 százalékon stagnál.

Napjainkban néhány élelmiszer ára már alacsonyabb Szlovákiában, mint Magyarországon.

A Hospodárske Noviny szlovák napilap egybevetette a Pozsony-Ligetfalun működő üzletekben kínált alapvető cikkek és a szlovák főváros közelében levő Mosonmagyaróvár boltjainak árszínvonalát, és arra az eredményre jutott, hogy Mosonmagyaróváron a kifli darabja átlagosan 9 cent, a szlovák fővárosban pedig csak 6 cent. Szlovákiában olcsóbb a déligyümölcs, a görögdinnye pedig akár 30-40 százalékkal is kevesebbe kerül. A fagyasztott csirke kilója a szlovák Tescóban 2,06 euró, a magyarban pedig 2,60 euró.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem