3 °C Budapest

Kkv-harc a túlélésért: főszerepben a hitelkártyák

Pénzcentrum
2009. május 20. 12:02

Egy friss felmérés szerint a tavaly decemberi 49 %-kal szemben jelenleg a tengerentúli kis- és középvállalkozások tulajdonosainak 59 %-a hitelkártyát használ, hogy finanszírozni tudja a működését.

A decemberi 69 % után mára a vállalkozók háromnegyede számolt be arról, hogy a hitelkártya kondíciói kedvezőtlenebbé váltak az elmúlt hat hónapban. A legtöbben a kamatemelést említették, de tízből négy vállalkozásnak szűkítette a számlavezetője a hitelkeretét.

A kisvállalkozók országos szövetsége (NSBA) által készített felmérés arra is rámutatott, hogy a vállalkozók többsége a céges hitelkeret kimerítése után már a magán hitelkártyája terhére próbálja finanszírozni üzleti tevékenységét.

A megkérdezett vállalkozók harmadánál az összes céges adósságnak több mint 25 %-át a hitelkártya tartozás teszi ki. Minden ötödik válaszadó 20 %-nál magasabb kamatszintről számolt be.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?