7 °C Budapest

Kkv-harc a túlélésért: főszerepben a hitelkártyák

Pénzcentrum
2009. május 20. 12:02

Egy friss felmérés szerint a tavaly decemberi 49 %-kal szemben jelenleg a tengerentúli kis- és középvállalkozások tulajdonosainak 59 %-a hitelkártyát használ, hogy finanszírozni tudja a működését.

A decemberi 69 % után mára a vállalkozók háromnegyede számolt be arról, hogy a hitelkártya kondíciói kedvezőtlenebbé váltak az elmúlt hat hónapban. A legtöbben a kamatemelést említették, de tízből négy vállalkozásnak szűkítette a számlavezetője a hitelkeretét.

A kisvállalkozók országos szövetsége (NSBA) által készített felmérés arra is rámutatott, hogy a vállalkozók többsége a céges hitelkeret kimerítése után már a magán hitelkártyája terhére próbálja finanszírozni üzleti tevékenységét.

A megkérdezett vállalkozók harmadánál az összes céges adósságnak több mint 25 %-át a hitelkártya tartozás teszi ki. Minden ötödik válaszadó 20 %-nál magasabb kamatszintről számolt be.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem