19 °C Budapest

Olvadó folyószámlahitel- és hitelkártya limit: időzített adósságbomba a tengerentúlon

Pénzcentrum
2009. május 11. 13:02

A jegybank szerepét betöltő Federal Reserve legfrissebb statisztikái szerint tovább csökkent az amerikaiak folyószámlahitel és hitelkártya adóssága.

A kiigazított márciusi adatok szerint tovább folytatódott a fél éve tartó lefelé irányuló tendencia a folyószámlahitel és a hitelkártya adósságok tekintetében. Egy hónap alatt újabb 5,4 milliárd dollárral nyirbálták meg a hitelkereteket, ami nagyban a jövedelmi viszonyok kedvezőtlen változásának, részben a bankok óvatosabb hitelezési politikájának tudható be.

Forrás: cardtrak.com

A legfrissebb adatok szerint március végén összesen 945,9 milliárd dollárral tartoztak az ügyfelek, ami éves szinten 6,8 %-os csökkenésnek felel meg. Egy hónappal korábban még közel 10 milliárd dollárral csökkent az adósságállomány, ami a megújítás során leszűkített hitelkereteknek tudható be.

Az összes tartozás 85 %-át a hitelkártyák teszik ki, ebbe a csokorba tartoznak a népszerű bevásárló- és tankoló-kártyák is. A jelzáloghitelekkel együtt az amerikaiak tartozása eléri a 2 551 milliárd dollárt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?