Visa Europe: 18 millió kártyás tranzakció naponta!

2009. április 23. 12:15

A Visa Europe, Európa vezető fizetési rendszere, 9 %-os növekedést jegyzett a betéti és hitelkártyákon bonyolított tranzakció számában 2009 első három hónapja során, a 2008-as év első negyedévéhez képest. A Visa Europe összesen 1,62 milliárd tranzakciót folytatott le 2009. január 1. és március 31. kötött, 1,49 milliárd tranzakcióhoz viszonyítva, melyet 2008 ugyanezen időszakában bonyolítottak.

A legnagyobb arányban, 36 %-kal, azon tranzakciók száma növekedett, mely a közüzemi számlák - mint a villany, gáz, víz és a közegészségügyi díjak - befizetéséhez kötődik. A vendéglátóhelyeken 16 %-kal, míg a szupermarketekben, élelmiszerüzletekben létrejött tranzakciók száma 13%-kal növekedett.

Az e-kereskedelem mértéke szintén tovább erősödött, és jelentős, 26 %-os növekedést mutat az online kereskedések terén, melyek ezzel szereztek piaci részesedést, más kereskedőkkel szemben. A betéti kártyákon történt tranzakciók száma, szintén kiemelkedő, 14 %-os növekedést értek el.

A Visa Europe kártyatranzakciók értéke 2009 első negyedévében 2 %-kal nőtt, a 2008-as első negyedéves eredményekhez képest.

Az adatokat Berlinben, a Visa Insight rendezvényen jelentették be, ahol Dr. Steve Perry, a Visa Europe kereskedelmi igazgatója a következőket mondta: "Adataink tisztán mutatják, hogy a kártyák és különösen a betéti kártyák folyamatosan váltják fel a készpénzzel való fizetést, még a kisösszegű vásárlások esetében is.

"Ahogy rengeteg európai ország recesszióba került, a tranzakciós érték növekedés terén is lassulás mutatkozott, annak eredményeként, hogy a fogyasztók visszafogták kiadásaik mértékét. Ennek ellenére, a tranzakciók számában megfigyelhető növekedés viszonylag erős maradt, ami rávilágít arra, hogy a fogyasztók egyre magasabb számú tranzakciót végeznek. Amikor a vásárlók költenek, felismerik, hogy a bankkártya egy biztonságosabb és kényelmesebb alternatívája a készpénznek."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Visa Europe költési adatairól

A költési adatok, Visa betéti és hitelkártyával rendelkező európai fogyasztók költésein alapulnak, melyeket a Visa Europe dolgozott fel 2009. január 1. és március 31. között Ezen tranzakciók körülbelül 75 %-a betéti kártyákon bonyolódott.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?