4 °C Budapest

Visa Europe: 18 millió kártyás tranzakció naponta!

2009. április 23. 12:15

A Visa Europe, Európa vezető fizetési rendszere, 9 %-os növekedést jegyzett a betéti és hitelkártyákon bonyolított tranzakció számában 2009 első három hónapja során, a 2008-as év első negyedévéhez képest. A Visa Europe összesen 1,62 milliárd tranzakciót folytatott le 2009. január 1. és március 31. kötött, 1,49 milliárd tranzakcióhoz viszonyítva, melyet 2008 ugyanezen időszakában bonyolítottak.

A legnagyobb arányban, 36 %-kal, azon tranzakciók száma növekedett, mely a közüzemi számlák - mint a villany, gáz, víz és a közegészségügyi díjak - befizetéséhez kötődik. A vendéglátóhelyeken 16 %-kal, míg a szupermarketekben, élelmiszerüzletekben létrejött tranzakciók száma 13%-kal növekedett.

Az e-kereskedelem mértéke szintén tovább erősödött, és jelentős, 26 %-os növekedést mutat az online kereskedések terén, melyek ezzel szereztek piaci részesedést, más kereskedőkkel szemben. A betéti kártyákon történt tranzakciók száma, szintén kiemelkedő, 14 %-os növekedést értek el.

A Visa Europe kártyatranzakciók értéke 2009 első negyedévében 2 %-kal nőtt, a 2008-as első negyedéves eredményekhez képest.

Az adatokat Berlinben, a Visa Insight rendezvényen jelentették be, ahol Dr. Steve Perry, a Visa Europe kereskedelmi igazgatója a következőket mondta: "Adataink tisztán mutatják, hogy a kártyák és különösen a betéti kártyák folyamatosan váltják fel a készpénzzel való fizetést, még a kisösszegű vásárlások esetében is.

"Ahogy rengeteg európai ország recesszióba került, a tranzakciós érték növekedés terén is lassulás mutatkozott, annak eredményeként, hogy a fogyasztók visszafogták kiadásaik mértékét. Ennek ellenére, a tranzakciók számában megfigyelhető növekedés viszonylag erős maradt, ami rávilágít arra, hogy a fogyasztók egyre magasabb számú tranzakciót végeznek. Amikor a vásárlók költenek, felismerik, hogy a bankkártya egy biztonságosabb és kényelmesebb alternatívája a készpénznek."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Visa Europe költési adatairól

A költési adatok, Visa betéti és hitelkártyával rendelkező európai fogyasztók költésein alapulnak, melyeket a Visa Europe dolgozott fel 2009. január 1. és március 31. között Ezen tranzakciók körülbelül 75 %-a betéti kártyákon bonyolódott.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem