17 °C Budapest

Visa Europe: 18 millió kártyás tranzakció naponta!

2009. április 23. 12:15

A Visa Europe, Európa vezető fizetési rendszere, 9 %-os növekedést jegyzett a betéti és hitelkártyákon bonyolított tranzakció számában 2009 első három hónapja során, a 2008-as év első negyedévéhez képest. A Visa Europe összesen 1,62 milliárd tranzakciót folytatott le 2009. január 1. és március 31. kötött, 1,49 milliárd tranzakcióhoz viszonyítva, melyet 2008 ugyanezen időszakában bonyolítottak.

A legnagyobb arányban, 36 %-kal, azon tranzakciók száma növekedett, mely a közüzemi számlák - mint a villany, gáz, víz és a közegészségügyi díjak - befizetéséhez kötődik. A vendéglátóhelyeken 16 %-kal, míg a szupermarketekben, élelmiszerüzletekben létrejött tranzakciók száma 13%-kal növekedett.

Az e-kereskedelem mértéke szintén tovább erősödött, és jelentős, 26 %-os növekedést mutat az online kereskedések terén, melyek ezzel szereztek piaci részesedést, más kereskedőkkel szemben. A betéti kártyákon történt tranzakciók száma, szintén kiemelkedő, 14 %-os növekedést értek el.

A Visa Europe kártyatranzakciók értéke 2009 első negyedévében 2 %-kal nőtt, a 2008-as első negyedéves eredményekhez képest.

Az adatokat Berlinben, a Visa Insight rendezvényen jelentették be, ahol Dr. Steve Perry, a Visa Europe kereskedelmi igazgatója a következőket mondta: "Adataink tisztán mutatják, hogy a kártyák és különösen a betéti kártyák folyamatosan váltják fel a készpénzzel való fizetést, még a kisösszegű vásárlások esetében is.

"Ahogy rengeteg európai ország recesszióba került, a tranzakciós érték növekedés terén is lassulás mutatkozott, annak eredményeként, hogy a fogyasztók visszafogták kiadásaik mértékét. Ennek ellenére, a tranzakciók számában megfigyelhető növekedés viszonylag erős maradt, ami rávilágít arra, hogy a fogyasztók egyre magasabb számú tranzakciót végeznek. Amikor a vásárlók költenek, felismerik, hogy a bankkártya egy biztonságosabb és kényelmesebb alternatívája a készpénznek."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Visa Europe költési adatairól

A költési adatok, Visa betéti és hitelkártyával rendelkező európai fogyasztók költésein alapulnak, melyeket a Visa Europe dolgozott fel 2009. január 1. és március 31. között Ezen tranzakciók körülbelül 75 %-a betéti kártyákon bonyolódott.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 12:12
Elször került magyar pr-szakember az ICCO (The International Communications Consultancy Organisation...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?