-1 °C Budapest

Visa Europe: 18 millió kártyás tranzakció naponta!

2009. április 23. 12:15

A Visa Europe, Európa vezető fizetési rendszere, 9 %-os növekedést jegyzett a betéti és hitelkártyákon bonyolított tranzakció számában 2009 első három hónapja során, a 2008-as év első negyedévéhez képest. A Visa Europe összesen 1,62 milliárd tranzakciót folytatott le 2009. január 1. és március 31. kötött, 1,49 milliárd tranzakcióhoz viszonyítva, melyet 2008 ugyanezen időszakában bonyolítottak.

A legnagyobb arányban, 36 %-kal, azon tranzakciók száma növekedett, mely a közüzemi számlák - mint a villany, gáz, víz és a közegészségügyi díjak - befizetéséhez kötődik. A vendéglátóhelyeken 16 %-kal, míg a szupermarketekben, élelmiszerüzletekben létrejött tranzakciók száma 13%-kal növekedett.

Az e-kereskedelem mértéke szintén tovább erősödött, és jelentős, 26 %-os növekedést mutat az online kereskedések terén, melyek ezzel szereztek piaci részesedést, más kereskedőkkel szemben. A betéti kártyákon történt tranzakciók száma, szintén kiemelkedő, 14 %-os növekedést értek el.

A Visa Europe kártyatranzakciók értéke 2009 első negyedévében 2 %-kal nőtt, a 2008-as első negyedéves eredményekhez képest.

Az adatokat Berlinben, a Visa Insight rendezvényen jelentették be, ahol Dr. Steve Perry, a Visa Europe kereskedelmi igazgatója a következőket mondta: "Adataink tisztán mutatják, hogy a kártyák és különösen a betéti kártyák folyamatosan váltják fel a készpénzzel való fizetést, még a kisösszegű vásárlások esetében is.

"Ahogy rengeteg európai ország recesszióba került, a tranzakciós érték növekedés terén is lassulás mutatkozott, annak eredményeként, hogy a fogyasztók visszafogták kiadásaik mértékét. Ennek ellenére, a tranzakciók számában megfigyelhető növekedés viszonylag erős maradt, ami rávilágít arra, hogy a fogyasztók egyre magasabb számú tranzakciót végeznek. Amikor a vásárlók költenek, felismerik, hogy a bankkártya egy biztonságosabb és kényelmesebb alternatívája a készpénznek."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Visa Europe költési adatairól

A költési adatok, Visa betéti és hitelkártyával rendelkező európai fogyasztók költésein alapulnak, melyeket a Visa Europe dolgozott fel 2009. január 1. és március 31. között Ezen tranzakciók körülbelül 75 %-a betéti kártyákon bonyolódott.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. december 4. 06:06
Az év végéhez közeledve mindig érdemes visszatekinteni a professzionális alapkezelők idei évre vonat...
MEDIA1  |  2023. december 3. 22:48
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága az Úgytudjuk.hu főszerkesztőjének beadványa...
Kiszámoló  |  2023. december 3. 15:52
Negyedév alatt impozáns 1,3%-kal nőtt az amerikai gazdaság, jóval nagyobb mértékben, mint azt a legt...
Buxelliott  |  2023. december 3. 12:04
Az első célárról északnak fordult a piac, ami azt jelenti erős még a bull trend. Ahogy a charton is...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem