20 °C Budapest

Szörföljenek a nyugdíjasok is uniós támogatással!

Pénzcentrum
2009. április 15. 10:45

Napjaink szinte nélkülözhetetlen eszköze, az internet használata még most is nagyon sok embernek okoz problémát. Főként az elszigetelt településeken élő idősebb korosztály számára jelent egyre nagyobb hátrányt a számítógép és az internet ismeretének hiánya. A Perfekt Zrt., egy uniós program keretében, tíz külföldi partnerével együtt indítja el oktató programját, melynek célja, hogy a 60 év feletti korosztály is megismerje és megtanulja az internetezés és elektronikus ügyintézés adta lehetőségeket.


A "Grundtvig" - Lifelong Learning Programme célja, hogy megakadályozza a társadalmi kirekesztődést, és az idősebb generációkat bevezesse a számítógép- és internethasználat rejtelmeibe, ezzel is megkönnyítve mindennapi életüket, biztosítva számukra az egész életen át tartó tanulás lehetőségét. A kifejezetten idős korosztály számára készített tananyag keretén belül elsajátíthatóak lesznek többek között a netbankolás, az online jegyfoglalás, vagy éppen az internetes adóbevallás alapjai, de a programban résztvevők akár a webkamerán keresztül történő beszélgetést is megismerhetik.


A megfelelő színvonalú oktatási programhoz szükség van jól képzett trénerekre is, ezért az ő oktatásukkal kezdődik a projekt megvalósítása. A kidolgozás alatt álló tananyag felkészíti a leendő oktatókat a célcsoport speciális tanulási igényeire, és az oktatáshoz részben használt e-learning platform kezelésére is. 


A kétéves Info-C.O.O.P projekt* előkészítése 2007. végén indult 5 ország (Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország és Magyarország), 11 intézményének, köztük a Sanoma Csoporthoz tartozó Perfekt Zrt. részvételével. Annak érdekében, hogy a hosszú távú program minél sikeresebb legyen, próba kurzusokat tartanak a szervezők. Áprilistól augusztusig 50 idős ember részvételével és 20 szakember bevonásával tesztelik majd a személyes és az e-learning oktatás formáját és tananyagát, annak érdekében, hogy amikor elkezdődik a tényleges képzés, akkor már minden kifogástalanul működjön. 


Az előkészítő fázisban a projektben résztvevő intézmények az öt ország helyi, speciális viszonyaira építve dolgozzák ki a tananyagokat, melynek részleteit legutóbb Magyarországon vitatták meg a partnerek. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Biczó Bernadett a Perfekt Zrt. pályázatkoordinációs csoportvezetője a találkozó kapcsán elmondta: "A program következő lépéseként, április végén egy szeminárium keretében már az érdeklődő szervezetek bevonásával készítjük elő az első, várhatóan augusztusig tartó próbatanfolyamok elindítását."

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?