16 °C Budapest

Szörföljenek a nyugdíjasok is uniós támogatással!

Pénzcentrum
2009. április 15. 10:45

Napjaink szinte nélkülözhetetlen eszköze, az internet használata még most is nagyon sok embernek okoz problémát. Főként az elszigetelt településeken élő idősebb korosztály számára jelent egyre nagyobb hátrányt a számítógép és az internet ismeretének hiánya. A Perfekt Zrt., egy uniós program keretében, tíz külföldi partnerével együtt indítja el oktató programját, melynek célja, hogy a 60 év feletti korosztály is megismerje és megtanulja az internetezés és elektronikus ügyintézés adta lehetőségeket.


A "Grundtvig" - Lifelong Learning Programme célja, hogy megakadályozza a társadalmi kirekesztődést, és az idősebb generációkat bevezesse a számítógép- és internethasználat rejtelmeibe, ezzel is megkönnyítve mindennapi életüket, biztosítva számukra az egész életen át tartó tanulás lehetőségét. A kifejezetten idős korosztály számára készített tananyag keretén belül elsajátíthatóak lesznek többek között a netbankolás, az online jegyfoglalás, vagy éppen az internetes adóbevallás alapjai, de a programban résztvevők akár a webkamerán keresztül történő beszélgetést is megismerhetik.


A megfelelő színvonalú oktatási programhoz szükség van jól képzett trénerekre is, ezért az ő oktatásukkal kezdődik a projekt megvalósítása. A kidolgozás alatt álló tananyag felkészíti a leendő oktatókat a célcsoport speciális tanulási igényeire, és az oktatáshoz részben használt e-learning platform kezelésére is. 


A kétéves Info-C.O.O.P projekt* előkészítése 2007. végén indult 5 ország (Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország és Magyarország), 11 intézményének, köztük a Sanoma Csoporthoz tartozó Perfekt Zrt. részvételével. Annak érdekében, hogy a hosszú távú program minél sikeresebb legyen, próba kurzusokat tartanak a szervezők. Áprilistól augusztusig 50 idős ember részvételével és 20 szakember bevonásával tesztelik majd a személyes és az e-learning oktatás formáját és tananyagát, annak érdekében, hogy amikor elkezdődik a tényleges képzés, akkor már minden kifogástalanul működjön. 


Az előkészítő fázisban a projektben résztvevő intézmények az öt ország helyi, speciális viszonyaira építve dolgozzák ki a tananyagokat, melynek részleteit legutóbb Magyarországon vitatták meg a partnerek. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Biczó Bernadett a Perfekt Zrt. pályázatkoordinációs csoportvezetője a találkozó kapcsán elmondta: "A program következő lépéseként, április végén egy szeminárium keretében már az érdeklődő szervezetek bevonásával készítjük elő az első, várhatóan augusztusig tartó próbatanfolyamok elindítását."

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm