Szörföljenek a nyugdíjasok is uniós támogatással!

Pénzcentrum
2009. április 15. 10:45

Napjaink szinte nélkülözhetetlen eszköze, az internet használata még most is nagyon sok embernek okoz problémát. Főként az elszigetelt településeken élő idősebb korosztály számára jelent egyre nagyobb hátrányt a számítógép és az internet ismeretének hiánya. A Perfekt Zrt., egy uniós program keretében, tíz külföldi partnerével együtt indítja el oktató programját, melynek célja, hogy a 60 év feletti korosztály is megismerje és megtanulja az internetezés és elektronikus ügyintézés adta lehetőségeket.


A "Grundtvig" - Lifelong Learning Programme célja, hogy megakadályozza a társadalmi kirekesztődést, és az idősebb generációkat bevezesse a számítógép- és internethasználat rejtelmeibe, ezzel is megkönnyítve mindennapi életüket, biztosítva számukra az egész életen át tartó tanulás lehetőségét. A kifejezetten idős korosztály számára készített tananyag keretén belül elsajátíthatóak lesznek többek között a netbankolás, az online jegyfoglalás, vagy éppen az internetes adóbevallás alapjai, de a programban résztvevők akár a webkamerán keresztül történő beszélgetést is megismerhetik.


A megfelelő színvonalú oktatási programhoz szükség van jól képzett trénerekre is, ezért az ő oktatásukkal kezdődik a projekt megvalósítása. A kidolgozás alatt álló tananyag felkészíti a leendő oktatókat a célcsoport speciális tanulási igényeire, és az oktatáshoz részben használt e-learning platform kezelésére is. 


A kétéves Info-C.O.O.P projekt* előkészítése 2007. végén indult 5 ország (Németország, Olaszország, Románia, Spanyolország és Magyarország), 11 intézményének, köztük a Sanoma Csoporthoz tartozó Perfekt Zrt. részvételével. Annak érdekében, hogy a hosszú távú program minél sikeresebb legyen, próba kurzusokat tartanak a szervezők. Áprilistól augusztusig 50 idős ember részvételével és 20 szakember bevonásával tesztelik majd a személyes és az e-learning oktatás formáját és tananyagát, annak érdekében, hogy amikor elkezdődik a tényleges képzés, akkor már minden kifogástalanul működjön. 


Az előkészítő fázisban a projektben résztvevő intézmények az öt ország helyi, speciális viszonyaira építve dolgozzák ki a tananyagokat, melynek részleteit legutóbb Magyarországon vitatták meg a partnerek. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Biczó Bernadett a Perfekt Zrt. pályázatkoordinációs csoportvezetője a találkozó kapcsán elmondta: "A program következő lépéseként, április végén egy szeminárium keretében már az érdeklődő szervezetek bevonásával készítjük elő az első, várhatóan augusztusig tartó próbatanfolyamok elindítását."

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?