17 °C Budapest

Öt éve özönlenek az uniós milliárdok: mire mentek el?

2009. április 30. 16:02

Öt éve az EU-ban: Így látja az NFÜ Öt évvel ezelőtt, európai uniós tagságunkkal, Magyarország addig soha nem látott esélyt és lehetőséget kapott. Történelmünkben példanélküli fejlesztési forrás érkezik hazánkba, hogy felzárkózhassunk Európai nyugati feléhez -áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értékelésében.

Öt év távlatából visszatekintve Magyarország büszke lehet eredményeire, Magyarország uniós tagsága sikertörténet.
Sok ezer megvalósult és kifizetett projekt, több száz milliárd forintnyi fejlesztés, átlag fölötti forráslehívási arány, rengeteg felhalmozott tapasztalat, tanulásra képes intézményrendszer, valamint több mint tízezer nyertes pályázó - ez Magyarország és a magyar fejlesztéspolitika mérlege uniós tagságunk első 5 éve után.

A világgazdasági válság idején különösen megmutatkoznak az uniós tagság előnyei. Magyarország olyan európai forrásokhoz jutott hozzá, amelyekkel megvédhetjük magunkat a válság legdurvább hatásaitól.

A magyar fejlesztéspolitika az uniós források felhasználása terén is elsőként reagált a válság jelentette új kihívásokra. Operatív programok közötti forrásátcsoportosítások a gazdaságfejlesztés érdekében, könnyített pályáztatás, megemelt előleg, új konstrukciók, új megoldások - ezek jellemzik az uniós forrásokból is finanszírozott, válságkezelő üzemmódra váltó magyar fejlesztéspolitikát.

Uniós tagsága ötödik évében Magyarország úgy használja fel az uniós forrásokat, hogy azok a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a magyar munkahelyeknek a válság hatásaival szemben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az elmúlt öt év a magyar fejlesztéspolitika eddigi legeredményesebb és legintenzívebb időszaka volt. Miközben Magyarország 5 éves uniós tagságát ünnepli, lassan lezárulnak az első Nemzeti Fejlesztési terv projektjei, és gőzerővel folyik a 2007 és 13 közötti Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtása. Az uniós csatlakozás évfordulója okot szolgáltat eddigi eredményeink számbavételére.

Uniós sikerpéldák

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?