6 °C Budapest

Öt éve özönlenek az uniós milliárdok: mire mentek el?

2009. április 30. 16:02

Öt éve az EU-ban: Így látja az NFÜ Öt évvel ezelőtt, európai uniós tagságunkkal, Magyarország addig soha nem látott esélyt és lehetőséget kapott. Történelmünkben példanélküli fejlesztési forrás érkezik hazánkba, hogy felzárkózhassunk Európai nyugati feléhez -áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értékelésében.

Öt év távlatából visszatekintve Magyarország büszke lehet eredményeire, Magyarország uniós tagsága sikertörténet.
Sok ezer megvalósult és kifizetett projekt, több száz milliárd forintnyi fejlesztés, átlag fölötti forráslehívási arány, rengeteg felhalmozott tapasztalat, tanulásra képes intézményrendszer, valamint több mint tízezer nyertes pályázó - ez Magyarország és a magyar fejlesztéspolitika mérlege uniós tagságunk első 5 éve után.

A világgazdasági válság idején különösen megmutatkoznak az uniós tagság előnyei. Magyarország olyan európai forrásokhoz jutott hozzá, amelyekkel megvédhetjük magunkat a válság legdurvább hatásaitól.

A magyar fejlesztéspolitika az uniós források felhasználása terén is elsőként reagált a válság jelentette új kihívásokra. Operatív programok közötti forrásátcsoportosítások a gazdaságfejlesztés érdekében, könnyített pályáztatás, megemelt előleg, új konstrukciók, új megoldások - ezek jellemzik az uniós forrásokból is finanszírozott, válságkezelő üzemmódra váltó magyar fejlesztéspolitikát.

Uniós tagsága ötödik évében Magyarország úgy használja fel az uniós forrásokat, hogy azok a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a magyar munkahelyeknek a válság hatásaival szemben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az elmúlt öt év a magyar fejlesztéspolitika eddigi legeredményesebb és legintenzívebb időszaka volt. Miközben Magyarország 5 éves uniós tagságát ünnepli, lassan lezárulnak az első Nemzeti Fejlesztési terv projektjei, és gőzerővel folyik a 2007 és 13 közötti Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtása. Az uniós csatlakozás évfordulója okot szolgáltat eddigi eredményeink számbavételére.

Uniós sikerpéldák

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem