Új járatok az 5 éves Wizz Air kínálatában

2009. május 19. 15:32

Az uniós csatlakozás után alig néhány nappal, 2004 május 19-én reggel hat órakor szállt fel a lengyelországi Katowicéből a Wizz Air első járata London felé. Egy hónappal később indult az első Wizz Air gép a Ferihegyi reptérről.

A diszkont légitársaság öt éve azzal a céllal jött létre, hogy a repülés új, olcsóbb alternatíváját kínálja fel az EU-hoz frissen csatlakozott 10 tagország 70 millió lakójának, a légiközlekedés liberalizálását követően. A Wizz Air a régió legmodernebb - új Airbus A320 típusú gépekből álló - flottájával pár év leforgása alatt a térség legnagyobb diszkont légitársasága lett.

Ma a Wizz Air 10 bázis repülőtérről 23 repülőgépet üzemeltet. Több, mint 130 útvonalán közel 6 millió utast szállított 2008-ban. Júniusban nyílik a légitársaság legújabb, 11. bázisa Prágában, a flotta pedig további 4 új Airbus A320-as repülőgéppel bővül az idén. A hatékony üzemeltetésnek, és az alacsony áraknak köszönhetően a légitársaság növekedése a pénzügyi válság és a légiközlekedési általános visszaesés ellenére is töretlen: 2009-ben várhatóan 30 százalékkal több utas veszi igénybe a Wizz Air járatait, mint az előző évben. Ezzel az idén a diszkont légitársaság várhatóan Közép-Kelet Európa legnagyobb légi utasszállítójává válik, megelőzve valamennyi hagyományos légitársaságot is a térségben.

"Öt éve az volt az álmunk, hogy létrehozzuk Európa új diszkont légitársaságát, mely új fejezetet nyithat Kelet-Közép Európa légiközlekedésében. Ma, öt évvel később, mi vagyunk a régió legnagyobb diszkont légitársasága és milliók számára tesszük elérhetővé a repülést. A Wizz Air valóban forradalmasította az utazást Kelet-Közép Európában." - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, hozzátéve: "Sikerünk az "ultra low cost" üzleti modellben rejlik, amely egyszerre jelenti a kiemelkedő hatékonyságot és a legmagasabb minőségi sztenderdeket. Ennek a modellnek köszönhetjük, hogy évről évre több utas választ minket, függetlenül attól, hogy jó időket élünk vagy éppen egy gazdasági válság közepén vagyunk-e."

A Wizz Air a magyar piacon is a legnagyobb diszkont légitársaság. Az idén várhatóan több mint egymillió utast szállít Ferihegyről, mintegy 30 százalékkal többet, mint a múlt évben. A jelentős bővítést a harmadik repülőgép beállítása teszi lehetővé, amely áprilisában érkezett Budapestre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az idén nyáron a Wizz Air új járatokat indított Madridba, Nápolyba és újraindította a nyári "slágerjáratait" is: Ferihegyről Várnába, Burgaszba, Korfura, Krétára, Rodoszra és Palma de Mallorcára is közlekednek a repülőgépei.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem