15 °C Budapest

64 milliárd mínusz: a Tesco is benne volt

2009. május 14. 10:02

Egymillió tonna szén-dioxidot és mintegy 200 millió fontot takarítottak meg a vásárlók Nagy-Britanniában az elmúlt két évben. A "Together" (Együtt) kampány során a tudatos vásárlásra és a környezettudatos életmódra hívták fel a figyelmet.

A 2007-ben, egy környezetvédő civil szervezet által indított akcióhoz több óriáscég is csatlakozott. A legnagyobb áruházláncok, mint a Tesco vagy a Marks & Spencer mellett élelmiszeripari multik (Coca-Cola) és energiaszolgáltatók (British Gas) is támogatták a kampányt.

Az akció azt a célt szolgálta, hogy felhívják a szigetország lakóinak figyelmét a tudatos életmódra, a fölösleges és túlzott költekezés veszélyeire, a környezetvédelemre és a környezettudatosságra. A szervezők szerint a széleskörű tájékoztatásnak köszönhetően a résztvevők 200 millió fonttal (mintegy 64 milliárd forinttal) fogták vissza kiadásaikat. Háztartásonként átlagosan 11 fontot (3500 forintot) spóroltak azon, hogy alacsonyabb hőfokon mosták ki ruháikat, 49 fontot (16 ezer forint) takarítottak meg azzal, hogy energiatakarékos izzókat szereltek fel, és 200 fontnál (64 ezer forint) is többet a megfelelő hőszigeteléssel.

A résztvevők összesen annyi széndioxidot spóroltak meg takarékos életvitelükkel, amennyi 390 ezer személyautó károsanyag-kibocsátásának felel meg.

A kampányt vezető politikusok, például Tony Blair korábbi miniszterelnök is támogatták. Blair az akció zárásaként elmondta: "Elengedhetetlen, hogy magunk mellé állítsuk a közvéleményt és a széles tömegeket, ha harcba indulunk a klímaváltozás ellen."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Together kampányt annyira sikeresnek ítélték, hogy nemzetközi szinten, több más országban -például Ausztráliában és az Egyesült Államokban- is indítanak hasonló kezdeményezéseket.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?