Kitüntette a miniszter a törvénysértő dohánygyárat

2009. április 23. 19:00

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtök délelőtt Budapesten átadta a 2009-es Zöld Iroda díjakat azoknak a szervezeteknek, akik két hónap alatt környezetbarát szempontok szerint fejlesztették irodáikat. Díjat kapott a British American Tobacco dohánygyár is- a céget a napokban 300 milliós bírsággal sújtották.

A díjátadóval egy időben nyílt meg a Zöld Iroda kiállítás, ahol a több mint 30 kiállító az irodai működés szinte minden területét bemutatta, a környezetbarát papírt, tisztítószert, bútort forgalmazó cégtől az energiatakarékos irodai készülékek gyártóin keresztül a bioétel futárig.

"Magyarország lakosságának jelentős része életének egyharmadát irodában tölti, több mint 1,2 millióan dolgoznak nap mint nap számítógéppel. A környezetbarát iroda hosszú távon olcsóbb, és megéri azért is, mert zöld környezetben jobbak a teljesítmények, több kreatív gondolat születik" - mondta el Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, amikor átadta a Zöld Iroda díjakat csütörtök délelőtt Budapesten.

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért elnevezésű szervezet által meghirdetett Zöld Iroda versenyre január 23-ig lehetett jelentkezni, összesen 35 szervezet kapcsolódott be a megmérettetésbe. A versenyzőknek február és március hónap állt rendelkezésére, hogy irodájukat környezeti szempontok szerint alakítsák át.

A "Legzöldebb iroda" című díj nyertese az Ernst & Young Kft. lett, a "Legtöbbet zöldült iroda" címet a Zwack Unicum Nyrt. kapta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Díjazták a British American Tobacco Hungary-t is. Mint arról beszámoltunk, a "Kreativitás különdíj" nyertesének ügyében épp a napokban hagyta jóvá a Fővárosi Bíróság a magyar fogyasztóvédelem legnagyobb bírságát: a cégnek jogerősen is 300 millió forintot kell fizetnie 2007-es, jogsértő dohánypromócióiért. Megszívta a dohánygyártó: rekordbírságot fizethet !

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?