16 °C Budapest

Kitüntette a miniszter a törvénysértő dohánygyárat

2009. április 23. 19:00

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtök délelőtt Budapesten átadta a 2009-es Zöld Iroda díjakat azoknak a szervezeteknek, akik két hónap alatt környezetbarát szempontok szerint fejlesztették irodáikat. Díjat kapott a British American Tobacco dohánygyár is- a céget a napokban 300 milliós bírsággal sújtották.

A díjátadóval egy időben nyílt meg a Zöld Iroda kiállítás, ahol a több mint 30 kiállító az irodai működés szinte minden területét bemutatta, a környezetbarát papírt, tisztítószert, bútort forgalmazó cégtől az energiatakarékos irodai készülékek gyártóin keresztül a bioétel futárig.

"Magyarország lakosságának jelentős része életének egyharmadát irodában tölti, több mint 1,2 millióan dolgoznak nap mint nap számítógéppel. A környezetbarát iroda hosszú távon olcsóbb, és megéri azért is, mert zöld környezetben jobbak a teljesítmények, több kreatív gondolat születik" - mondta el Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, amikor átadta a Zöld Iroda díjakat csütörtök délelőtt Budapesten.

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért elnevezésű szervezet által meghirdetett Zöld Iroda versenyre január 23-ig lehetett jelentkezni, összesen 35 szervezet kapcsolódott be a megmérettetésbe. A versenyzőknek február és március hónap állt rendelkezésére, hogy irodájukat környezeti szempontok szerint alakítsák át.

A "Legzöldebb iroda" című díj nyertese az Ernst & Young Kft. lett, a "Legtöbbet zöldült iroda" címet a Zwack Unicum Nyrt. kapta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Díjazták a British American Tobacco Hungary-t is. Mint arról beszámoltunk, a "Kreativitás különdíj" nyertesének ügyében épp a napokban hagyta jóvá a Fővárosi Bíróság a magyar fogyasztóvédelem legnagyobb bírságát: a cégnek jogerősen is 300 millió forintot kell fizetnie 2007-es, jogsértő dohánypromócióiért. Megszívta a dohánygyártó: rekordbírságot fizethet !

 

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?