4 °C Budapest

Az évszázad árengedménye: 7 milliárdot alkudott a vevő!

Pénzcentrum
2009. május 13. 14:02

Élete üzletét csípte meg a Heather Mills korábbi vőlegényeként is ismert milliárdos bankár, Raffaele Mincione, aki egy eredetileg 40 millió angol fontért (12,8 milliárd forintért)  a piacra dobott londoni luxusingatlan tulajdonjogát óriási árengedményt követően "mindössze" 18 millió fontért (5,76 milliárd forintért) szerezte meg.

A történet másfél évvel ezelőtt kezdődött, amikor az eladó végzett a felújítási munkálatokkal. A pénzügyi válság előtti hónapokban jártunk, az brit ingatlanpiac sokad virágzását élte. A vételár is ennek megfelelően került meghatározásra, az első hirdetésekben 40 millió fontos (12,8 milliárd forintos) irányár szerepelt.

Kezdetben érkeztek 33-34 millió fontos (10,5-10,8 milliárd forintos) árajánlatok, de azokat a fejlesztő gondolkodás nélkül elutasította. A helyzet azonban teljesen megváltozott, amikor a Lehman Brothers összeomlott. A stabilnak hitt angol ingatlanpiac megingott, az árak csökkenni kezdtek.

Az eladó egy darabig még kitartott az eredeti ár mellett, de a piac zuhanásának hatására kénytelen volt engedni az árból. Ekkorra már a 30 milliós (9,6 milliárd forintos) ajánlatok is elfogytak, az eladási stratégia megbukott. Közben kiderült, ami a korábbi hirdetésekből kimaradt, hogy az ingatlan belső kialakítása rideg és nem igazán vonzó a vásárlók számára, ami tovább nehezítette az értékesítést.

A milliárdos vevővel végül 18 millió fontos (5,76 milliárd forintos) vételárban sikerült megállapodni, amit a szerencse fiának tartott vásárló érdekesen kommentált: "Az esetet nem nevezném a klasszikus értelemben vett alkalmi vételnek, mivel rendkívül bizonytalan környezetben történt az adásvétel." Így "örül" valaki 22 millió fontnak (7 milliárd forintnak).

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16