Az évszázad árengedménye: 7 milliárdot alkudott a vevő!

Pénzcentrum
2009. május 13. 14:02

Élete üzletét csípte meg a Heather Mills korábbi vőlegényeként is ismert milliárdos bankár, Raffaele Mincione, aki egy eredetileg 40 millió angol fontért (12,8 milliárd forintért)  a piacra dobott londoni luxusingatlan tulajdonjogát óriási árengedményt követően "mindössze" 18 millió fontért (5,76 milliárd forintért) szerezte meg.

A történet másfél évvel ezelőtt kezdődött, amikor az eladó végzett a felújítási munkálatokkal. A pénzügyi válság előtti hónapokban jártunk, az brit ingatlanpiac sokad virágzását élte. A vételár is ennek megfelelően került meghatározásra, az első hirdetésekben 40 millió fontos (12,8 milliárd forintos) irányár szerepelt.

Kezdetben érkeztek 33-34 millió fontos (10,5-10,8 milliárd forintos) árajánlatok, de azokat a fejlesztő gondolkodás nélkül elutasította. A helyzet azonban teljesen megváltozott, amikor a Lehman Brothers összeomlott. A stabilnak hitt angol ingatlanpiac megingott, az árak csökkenni kezdtek.

Az eladó egy darabig még kitartott az eredeti ár mellett, de a piac zuhanásának hatására kénytelen volt engedni az árból. Ekkorra már a 30 milliós (9,6 milliárd forintos) ajánlatok is elfogytak, az eladási stratégia megbukott. Közben kiderült, ami a korábbi hirdetésekből kimaradt, hogy az ingatlan belső kialakítása rideg és nem igazán vonzó a vásárlók számára, ami tovább nehezítette az értékesítést.

A milliárdos vevővel végül 18 millió fontos (5,76 milliárd forintos) vételárban sikerült megállapodni, amit a szerencse fiának tartott vásárló érdekesen kommentált: "Az esetet nem nevezném a klasszikus értelemben vett alkalmi vételnek, mivel rendkívül bizonytalan környezetben történt az adásvétel." Így "örül" valaki 22 millió fontnak (7 milliárd forintnak).

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm