4 °C Budapest

A Tesco megcélozta Budapest belvárosát: a kisboltoknak annyi

Pénzcentrum
2009. április 24. 08:30

A legnagyobb hipermarketláncok a Nagykörúton belül is kezdik megvetni a lábukat: a Tesco "kényelmi abc"-t nyit a Rákóczi úton, a volt Csillag Áruházban.

A nagy áruházláncok közül elsőként a Tesco telepedik meg Budapest szívében, a Rákóczi út-Kazinczy utca sarkán. A hipermarket az egykori Csillag Áruház egy részét foglalja el.

A jövőben a nagyvárosok sűrűn lakott részein a Tesco Express névre keresztelt "kényelmi boltokkal" bővítik hálózatukat. A megszokottnál kisebb, 200-300 négyzetméteres, a hagyományos ABC jellegű, alapvetően élelmiszereket kínáló üzletek elsősorban az ott élők mindennapi vásárlásaira alapoznak.

Erzsébetvárosban kész tényként kezelik a hipermarketlánc beruházását, az átalakításra kiadott építési engedély ugyanis már jogerőssé vált. Az önkormányzat műszaki irodájának vezetője, Simonné Müller Katalin elmondta: a Csillag Áruház épületében a Tesco egy 380 négyzetméteres üzletet nyit, amely mérete és jellege szerint a középkategóriás élelmiszer-áruházak kategóriájába illeszkedik.

Az áruházépítés miatt aggodalmát fejezte ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szatmáry Kristóf. Úgy vélte, a hagyományos élelmiszer-kereskedések további piacvesztésével jár, ha a multinacionális háttérrel rendelkező hipermarketek a maguk nyomott áraival a kiskereskedelem középső vagy alsó kategóriájában is megvetik a lábukat.

A nagy áruházláncok ilyenfajta térnyerése eddig nem volt jellemző Budapesten, de a folyamat kétségkívül elindult, és semmiképp sem kedvez a kisvállalkozásoknak.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?