A Tesco megcélozta Budapest belvárosát: a kisboltoknak annyi

Pénzcentrum
2009. április 24. 08:30

A legnagyobb hipermarketláncok a Nagykörúton belül is kezdik megvetni a lábukat: a Tesco "kényelmi abc"-t nyit a Rákóczi úton, a volt Csillag Áruházban.

A nagy áruházláncok közül elsőként a Tesco telepedik meg Budapest szívében, a Rákóczi út-Kazinczy utca sarkán. A hipermarket az egykori Csillag Áruház egy részét foglalja el.

A jövőben a nagyvárosok sűrűn lakott részein a Tesco Express névre keresztelt "kényelmi boltokkal" bővítik hálózatukat. A megszokottnál kisebb, 200-300 négyzetméteres, a hagyományos ABC jellegű, alapvetően élelmiszereket kínáló üzletek elsősorban az ott élők mindennapi vásárlásaira alapoznak.

Erzsébetvárosban kész tényként kezelik a hipermarketlánc beruházását, az átalakításra kiadott építési engedély ugyanis már jogerőssé vált. Az önkormányzat műszaki irodájának vezetője, Simonné Müller Katalin elmondta: a Csillag Áruház épületében a Tesco egy 380 négyzetméteres üzletet nyit, amely mérete és jellege szerint a középkategóriás élelmiszer-áruházak kategóriájába illeszkedik.

Az áruházépítés miatt aggodalmát fejezte ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szatmáry Kristóf. Úgy vélte, a hagyományos élelmiszer-kereskedések további piacvesztésével jár, ha a multinacionális háttérrel rendelkező hipermarketek a maguk nyomott áraival a kiskereskedelem középső vagy alsó kategóriájában is megvetik a lábukat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nagy áruházláncok ilyenfajta térnyerése eddig nem volt jellemző Budapesten, de a folyamat kétségkívül elindult, és semmiképp sem kedvez a kisvállalkozásoknak.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm