25 °C Budapest

Csődközelben az év vállalkozója

2009. április 23. 13:30

Tavaly decemberben kapta meg az év vállalkozója díjat a győri Integrál-Hexa Zrt vezetője, Imre István. Öt hónappal később már úgy látja: kormánygaranciára vagy 2,5 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy helyreálljon vállalata működése.

Az építőipari cég vezetője a kisalfold.hu-nak nyilatkozva elmondta: Nagyon nehéz a pénzügyi helyzetük, a bankok lejáratták hiteleiket, szinte egy hónapon belül kell visszafizetniük több milliárd forintot.

Ugyanakkor az Integrál-Hexa Zrt. csődközeli helyzete óriási gondot jelent annak a körülbelül százötven alvállalkozónknak is, akik elvégezték munkájukat, de jogosan járó pénzükhöz nem tudnak hozzájutni. Több tucat vállalkozás felszámolási eljárást kezdeményez a cég ellen, sőt, büntetőfeljelentést is tettek.

Tovább gerjeszti a problémákat, hogy a bankok jelenleg nem helyeznek ki hiteleket az építőiparba. A vállalat jelenleg a dolgozók egyhavi bérével tartozik.

Imre István szerint két és fél milliárd forint kellene a teljes megújuláshoz -ez azonban kormánygarancia nélkül elképzelhetetlen. Ezzel minden beszállító a pénzéhez jutna, és sokkal nagyobb eséllyel indulnának a különböző projekteken.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem