21 °C Budapest

Csődközelben az év vállalkozója

2009. április 23. 13:30

Tavaly decemberben kapta meg az év vállalkozója díjat a győri Integrál-Hexa Zrt vezetője, Imre István. Öt hónappal később már úgy látja: kormánygaranciára vagy 2,5 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy helyreálljon vállalata működése.

Az építőipari cég vezetője a kisalfold.hu-nak nyilatkozva elmondta: Nagyon nehéz a pénzügyi helyzetük, a bankok lejáratták hiteleiket, szinte egy hónapon belül kell visszafizetniük több milliárd forintot.

Ugyanakkor az Integrál-Hexa Zrt. csődközeli helyzete óriási gondot jelent annak a körülbelül százötven alvállalkozónknak is, akik elvégezték munkájukat, de jogosan járó pénzükhöz nem tudnak hozzájutni. Több tucat vállalkozás felszámolási eljárást kezdeményez a cég ellen, sőt, büntetőfeljelentést is tettek.

Tovább gerjeszti a problémákat, hogy a bankok jelenleg nem helyeznek ki hiteleket az építőiparba. A vállalat jelenleg a dolgozók egyhavi bérével tartozik.

Imre István szerint két és fél milliárd forint kellene a teljes megújuláshoz -ez azonban kormánygarancia nélkül elképzelhetetlen. Ezzel minden beszállító a pénzéhez jutna, és sokkal nagyobb eséllyel indulnának a különböző projekteken.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05