0 °C Budapest

Feketelistán az Árkád

2009. április 17. 17:00

Feketelistára tette a győri Árkádot a Magyar Természetvédők Szövetsége, mondván, az Európai Beruházási Bank által is támogatott nagybevásárló-központ zajos és túlzottan megterheli az amúgy is túlterhelt várost -írja a kisalfold.hu.

Hét magyarországi projekt szerepel a Föld Barátai Európa és a Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat, összesen 55, uniós forrásból megvalósuló, közép-kelet-európai nagyberuházását tartalmazó "feketelistáján" - közölte csütörtökön a Magyar Természetvédők Szövetsége.

A környezetvédők problémája a győri Árkáddal, hogy hangos és túlterheli a várost. Az áruházhoz kapcsolódó forgalom szerintük igen nagy mértékben növeli a zajt, a légszennyezettséget.

Hegyi Ferenc, az Árkád Üzletközpont centermenedzsere határozottan cáfolta, hogy az Árkád bármilyen feketelistára kívánkozna. "Naponta harmincötezer autó vonul el mellettünk: ezeknek semmi köze az Árkádhoz. Nem értem, miről beszélünk egyáltalán, de abban biztos vagyok, hogy akik listára tették az Árkádot, egészen bizonyosan nincsenek tisztában a számokkal" -mondta.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem