13 °C Budapest

Feketelistán az Árkád

2009. április 17. 17:00

Feketelistára tette a győri Árkádot a Magyar Természetvédők Szövetsége, mondván, az Európai Beruházási Bank által is támogatott nagybevásárló-központ zajos és túlzottan megterheli az amúgy is túlterhelt várost -írja a kisalfold.hu.

Hét magyarországi projekt szerepel a Föld Barátai Európa és a Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat, összesen 55, uniós forrásból megvalósuló, közép-kelet-európai nagyberuházását tartalmazó "feketelistáján" - közölte csütörtökön a Magyar Természetvédők Szövetsége.

A környezetvédők problémája a győri Árkáddal, hogy hangos és túlterheli a várost. Az áruházhoz kapcsolódó forgalom szerintük igen nagy mértékben növeli a zajt, a légszennyezettséget.

Hegyi Ferenc, az Árkád Üzletközpont centermenedzsere határozottan cáfolta, hogy az Árkád bármilyen feketelistára kívánkozna. "Naponta harmincötezer autó vonul el mellettünk: ezeknek semmi köze az Árkádhoz. Nem értem, miről beszélünk egyáltalán, de abban biztos vagyok, hogy akik listára tették az Árkádot, egészen bizonyosan nincsenek tisztában a számokkal" -mondta.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45