0 °C Budapest

Válságban a válságkezelő pályázatok

2009. április 1. 09:00

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány válságkezelő programjai keretében rendelkezésre álló keretösszeg lekötéséhez szükséges pályázati mennyiség már jóval a pályázatok határidejének lejárta előtt megérkezett, így pénz híján csak a türelem maradt azoknak a munkáltatóknak, amelyek eddig még nem pályáztak.

További pályázati források hiányában a közalapítvány kénytelen volt átmenetileg felfüggeszteni a foglalkoztatási válságkezelő pályázatok befogadását. A pályázatok támogatásához kezdetben 5,95 milliárd forintot különítettek el a Munkaerő-piaci Alapból, ezt később további 750 millió forinttal egészítették ki, majd az OFA is hozzájárult a programok sikerességéhez újabb 150 millió forinttal.

A felfüggesztés három válságkezelő programot érint. A Megőrzés 9122 "fedőnevűt", amely a gazdasági visszaesés hatására átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatóknak kínált segítséget a foglalkoztatottság megőrzésére. Az Új kilátások 9111-et, amely az elbocsátással fenyegetett munkavállalók munkába helyezését közvetlenül elősegítő munkaerő-piaci szolgáltatásokat volt hivatott támogatni. A Munkába 9124 pedig a recesszió miatt állásukat vesztők újbóli elhelyezkedését támogatta más munkáltatónál.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm