16 °C Budapest

Válságban a válságkezelő pályázatok

2009. április 1. 09:00

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány válságkezelő programjai keretében rendelkezésre álló keretösszeg lekötéséhez szükséges pályázati mennyiség már jóval a pályázatok határidejének lejárta előtt megérkezett, így pénz híján csak a türelem maradt azoknak a munkáltatóknak, amelyek eddig még nem pályáztak.

További pályázati források hiányában a közalapítvány kénytelen volt átmenetileg felfüggeszteni a foglalkoztatási válságkezelő pályázatok befogadását. A pályázatok támogatásához kezdetben 5,95 milliárd forintot különítettek el a Munkaerő-piaci Alapból, ezt később további 750 millió forinttal egészítették ki, majd az OFA is hozzájárult a programok sikerességéhez újabb 150 millió forinttal.

A felfüggesztés három válságkezelő programot érint. A Megőrzés 9122 "fedőnevűt", amely a gazdasági visszaesés hatására átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatóknak kínált segítséget a foglalkoztatottság megőrzésére. Az Új kilátások 9111-et, amely az elbocsátással fenyegetett munkavállalók munkába helyezését közvetlenül elősegítő munkaerő-piaci szolgáltatásokat volt hivatott támogatni. A Munkába 9124 pedig a recesszió miatt állásukat vesztők újbóli elhelyezkedését támogatta más munkáltatónál.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?