Fejlesztik a szentendrei rendelőintézetet: 700 millió forintért

2009. március 27. 11:15

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, uniós támogatással valósulhat meg a szentendrei rendelőintézet fejlesztése. A projekt részeként új épületekkel bővül az intézmény, modern eszközparkot alakítanak ki, új szakellátásokat vezetnek be, valamint digitális fejlesztéseket is végrehajtanak.

Ünnepélyes keretek között a mai napon került sor a szentendrei egészségügyi központ fejlesztésére nyert közel 700 millió forintos beruházás támogatási szerződésének aláírására. Az aláíráson beszédet mondott Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter, Dr. Köpeczi Bócz Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóság vezetője és Dr. Dietz Ferenc polgármester.

A Szentendre és a környező térség közel 100 ezer lakosát kiszolgáló rendelőintézet fejlesztésének megvalósítására a város régóta készült, a jelen pályázaton elnyert támogatás lehetőséget ad a kistérségi járóbeteg-ellátás problémáinak megoldására, a gyors és színvonalas egészségügyi ellátás kialakítására. A beruházással összefüggő építkezésnek munkahelyteremtő hatása van a kistérségre nézve.

A fejlesztés keretében több mint 1100 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő telephelyeket is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással - mint a mammográfia, elektrofiziológia és allergológia - bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik. A beruházás eredményeképpen az intézmény a modern kor digitális vívmányainak felhasználásával teszi majd gyorsabbá, korszerűbbé és színvonalasabbá az egészségügyi ellátást. A megújuló intézmény nagy hangsúlyt fektet a komplex akadálymentesítésre is.

"Nagy siker, hogy a beruházást - a tudatos városfejlesztés eredményeként - uniós támogatással tudjuk megvalósítani. A pályázaton nyert összegnek köszönhetően lakosonként több mint harmincezer forintot tudunk más területek fejlesztésére fordítani. Fejlődni folyamatosan kell, ha a modern körülményekhez igazodó várost akarunk építeni." - nyilatkozta Dr. Dietz Ferenc, a város polgármestere.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?