14 °C Budapest

Visszabontanák a Megyeri hidat

Pénzcentrum
2009. március 31. 09:30

Már a VPOP sem nyomoz az alvállalkozóinak több százmillió forinttal tartozó Ganz Híd-, Daru és Acélszerkezetek Zrt.-nél. A vámhatóság indoka: az adós cég ellen még nem indult felszámolási eljárás. Az építők egy része már csődbe ment, a hoppon maradt cégek közül többen a híd lezárását, sőt a visszabontását is fontolgatják.

A rendőrség után a vám- és pénzügyőrség Központi Bűnöldözési Parancsnoksága is elutasította a Megyeri híd építőinek csődbűntett miatt tett feljelentését. Az ügyben elrendelt feljelentés-kiegészítés adataiból ugyanis kétséget kizáróan megállapították, hogy objektív büntethetőségi feltételek hiányában csődbűntett miatt nem indítható eljárás. Azért nem, mert a hitelezőinek több százmillióval tartozó Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezetek Zrt. felszámolását a bíróság még nem rendelte el.

Az építők eredetileg csalás miatt tettek feljelentést, a BRFK azonban feljelentés-kiegészítést követően arra a következtetésre jutott, hogy az ügyben csalás gyanúja fel sem vetődhet, a csődbűntetté azonban igen. Azonban ennek nyomozása nem a rendőrség, hanem a vámőrség hatáskörébe tartozik.

A vámnyomozók viszont nem értik, hogy a BRFK miért állította azt, hogy "a feljelentett cselekmény csődbűntett lehet". Csődbűntett miatt a felszámolási eljárás megindítása után végrehajtott, a hitelezők kielégítését akadályozó ügyletek miatt indítható. Mivel az adós cég, a Ganz Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezetek Zrt. ellen még nem indult felszámolási eljárás, ez az út nem járható.

A Megyei híd építői már egyre türelmetlenebbek: több kisvállakozás tönkrement, van, amelyiket már fel is számolták, sőt olyan is, ahol a tulajdonos háza is elúszott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A hitelezők mind kis cégek, amelyeknek a szó szoros értelmében a létük múlik azon, hogy megkapják-e az elvégzett (és átvett) munkájuk ellenértékét. Többen már kilátásba helyezték a híd erőszakos lezárását, de vannak olyan cégek is, amelyek a visszabontásától sem riadnának vissza.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem