Alvás ebédszünetben? Nem lehetetlen...

Pénzcentrum
2008. augusztus 29. 13:00

Ki ne gondolt volna már arra egy ízletes ebédet követően, hogy mennyire jó volna szundítani egyet, mielőtt újra felveszi a munka délutáni szakaszát. Sajnos erre itthon egyelőre nem sok lehetőség nyílik, sőt valószínű, hogy a főnök sem díjazza, azonban már lehet irigykedni a New Yorkban élőkre.

Érdekes eredményre vezethet, ha egy ilyen ebéd után körbekérdezzük a kollégákat, ők vajon mennyit fizetnének azért, hogy 20 percre lehunyhassák szemüket... Nicolas Ronco tisztában volt a válasszal, így egy 18 hónapja virágzó üzlet tulajdonosává avanzsált.

A manhattani Yelo nevet viselő helybe lépve a pihenni vágyók különböző YeloCab-ek közül válogathatnak. Ezek tulajdonképpen kis kabinok, ahol teljes nyugalomban lehet aludni egy kicsit.

Az üzlet megteremtőjét, Ronco-t az autóban alvó menedzserek gyakori látványa inspirálta a Yelo megalkotására. Először HR-osztályokat és cégeket keresett meg az ötlettel, onnan viszont anyagi támogatást nem kapott, csupán megbizonyosodhatott róla, hogy az ötlet jó, lenne kereslet az alvási lehetőségre.

Így Ronco a családjához, barátaihoz, ex-kollégáihoz fordult, s így sikerült 2007 februárjában megnyitni a Yelo-t. Azóta immár több mint 4000 ügyfél fordult meg a kabinokban, az ügyfélkör pedig igencsak széles, az aludni vágyók között megtalálhatóak vállalatvezetők, s bulizni vágyó fiatalok is.


Itt lehet pihenni
Forrás: yelonyc.com
Mikor arról volt szó, mennyiért is adjon egy kis szunyokálást Ronco, a mindennapos szolgáltatások árát vette figyelembe, például, hogy mennyiért foghat taxit az ember, vagy mennyibe kerül egy ebéd. Ennek alapján egy 20 perces alvás 15 dollárt (2400 forintot) kóstál, 40 percig pedig 28 dollárért (4500 forintért) lehet pihenni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A reklámmal eddig nem volt gond, ugyanis rendkívül nagy médiavisszhangot kapott a Yelo megnyitása, azonban hosszú távon ez nyilvánvalóan nem marad majd így, legalábbis az elődök példája ezt mutatja.

New York első, fizetős alvóhely szolgáltatója, a MetroNaps 2004-ben nyitott meg az Empire State Building-en belül, azonban nem sikerült tovább terjeszkednie, ráadásul áprilisban be is kellett zárnia kapuit, mivel az épület látogatási szabályzata módosult, előre be kellett volna jelenteni mindenkit.

Egy másik hasonló jellegű vállalkozás, a MinneNAPolis, 2005 novemberében indult a Mall of America-ban, itt percenként 70 centért (110 forintért) adták a nyugalmat. Kevesebb mint egy év múlva azonban be kellett zárniuk, mivel nem volt elég kliens.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35