Reális félelem a 3. világháború kirobbanása? Sorsdöntő időszak következik!

Pénzcentrum
2008. augusztus 29. 05:40

Itt az ideje, hogy komolyan elkezdjünk foglalkozni a harmadik világháború kitörésének gondolatával - vetette papírra az aggasztó mondatot Nikolaj Sokov posztszovjet biztonságpolitikai szakértő a grúziai konfliktust bemutató, elgondolkodtató írásában.

A szakember szerint érdemes átgondolni, hogyan is robbantak ki a világháborúk a múltban és nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot a jelenlegi helyzettel. A nagyhatalmak közti ellentétek természetesen messze túlmutatnak a kaukázusi térség problémáin, "casus belli"-nek azonban tökéletes lehet a mostani konfliktus.

Annak idején az első világháború is egy teljesen értelmetlen tettnek, Ferenc Ferdinánd (az osztrák uralkodó család legbölcsebb és legvisszafogottabb tagja) meggyilkolásának következtében robbant ki, Oroszország ugyanis úgy érezte, hogy nem hagyhatja magára szerb barátait, amikor Ausztria, előrelátható módon teljes haderejével támadást indított.

A mostani kaukázusi konfliktusban a szakértő szerint az a legveszélyesebb, hogy Saakashvili grúz vezető nem elég megbízható ahhoz, hogy a háború elkerülhető legyen. Az USA korábban is kérte arra, hogy semmiképp se kerüljön közvetlen konfliktusba Oroszországgal, amikor azonban ezen kérés ellenére bekövetkezett a katonai összecsapás is, akkor a grúz vezető rögtön Amerikától kért katonai segítséget az oroszok ellen. A szakértő szerint az amerikai haderő mindenképp megjelenik majd Grúziában, így Saakashvili bátrabban fickándozhat, az amerikaiak pedig nem tudnak majd kihátrálni, ezért egyik pillanatról a másikra igen komoly háborúban találhatják magukat. Bármi is lesz a konkrét kirobbantó ok, minden bizonnyal az orosz-ellenesség és Grúzia-pártiság terjed majd el mozgósító ideológiaként...

Sokov szerint abban azért bízhatunk, hogy két feltörekvő nagyhatalomnak, Kínának és Indiának semmiféle érdekeltsége nincs a konfliktusban, így ha sikerül komolyabb háború nélkül átvészelni azt az átmeneti periódust, míg a világgazdaság központja ezen országokba tevődik át, akkor értelmét vesztheti az amerikai-orosz konfliktus. A szakértő bízik abban, hogy a gazdasági trendekre való tekintettel ehhez talán csak néhány évet kell kibekkelni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A BBC tudósítója szintén kihangsúlyozta, hogy mindenképp jó jelnek tekinthető Oroszország kelet felé fordulása a nyugati kapcsolatok megromlásával. Ezt a lépést semmiképp nem szabad egy nyugat-ellenes blokk formálódásaként felfogni, Kína ugyanis például igencsak integráns része már a világgazdaságnak és a területi integritást, valamint a nemzeti szuverenitást sérthetetlen értékeknek tartja nemzetközi diplomáciai kapcsolataiban.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?