24 °C Budapest

Nem lesz többé felesleges reklám a postaládában?

Pénzcentrum
2008. július 23. 10:00

Szeptember elsején hatályba lép az új reklámtörvény, melynek alapján postai úton továbbra is meg lehet keresni reklámokkal az egyes magánszemélyeket, azonban szigorúan szabályozzák a megkeresési módokat, sőt előírják, hogy a további megkeresések lemondását hogyan biztosítsák a feladók - írja a Napi Gazdaság.

Zavartalanul folyhat a levelezés, amennyiben a címzett előzetesen írásban hozzájárult a reklámküldemények zavartalan fogadásához, ekkor viszont elengedhetetlen a lemondás mikéntjét és a megfelelő elérhetőségeket tartalmazó "egyértelmű és szembetűnő" tájékoztatás.

Előzetes tájékoztatás nélkül is meg lehet keresni magánszemélyeket, azonban ekkor vagy csak úgynevezett kapcsolatfelvevő, vagyis a címzett beleegyezését kérő levél küldhető, vagy ha a cégek reklámküldeményt küldenek, minden esetben térítésmentesen feladható válaszlevelet is kell küldeniük.

A válaszlevél költségeit az eredeti feladónak kell állnia, így a visszajelzés teljesen ingyenes lesz a címzett számára. Az új szabályok egyértelműen megdrágítják a direkt marketinget, ugyanis egy-egy küldemény nyomtatási költsége 5-10 forint körül mozog, a postai költségek pedig a visszaküldött levelek számától függenek.

A nyilvános adatbázisokban előzetesen tiltakozó (például a telefonkönyvben úgynevezett dm-tilos megjelöléssel ellátott) ügyfeleket még a megfelelő válaszboríték küldése esetén sem lehet felkeresni. A megkeresési módtól függetlenül a feladónak minden egyes dm-levélben meg kell jelölnie az adatbázis forrását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bartók János, a TeleData Kft. ügyvezető igazgatója szerint nincs probléma a törvénnyel, sőt, véleménye szerint az nem veti vissza a dm-vásárlást sem, viszont elősegíti az illegális adatbázisok és adatlopások felszámolását.

A jogszabály szerint a meglévő, felépített adatbázisokat 2009. június 1-ig lehet használni, s eddig az időpontig mindenkit értesíteni kell a lemondási lehetőségről, illetve be kell szerezni a hozzájárulási nyilatkozatokat.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem