22 °C Budapest

Nem lesz többé felesleges reklám a postaládában?

Pénzcentrum
2008. július 23. 10:00

Szeptember elsején hatályba lép az új reklámtörvény, melynek alapján postai úton továbbra is meg lehet keresni reklámokkal az egyes magánszemélyeket, azonban szigorúan szabályozzák a megkeresési módokat, sőt előírják, hogy a további megkeresések lemondását hogyan biztosítsák a feladók - írja a Napi Gazdaság.

Zavartalanul folyhat a levelezés, amennyiben a címzett előzetesen írásban hozzájárult a reklámküldemények zavartalan fogadásához, ekkor viszont elengedhetetlen a lemondás mikéntjét és a megfelelő elérhetőségeket tartalmazó "egyértelmű és szembetűnő" tájékoztatás.

Előzetes tájékoztatás nélkül is meg lehet keresni magánszemélyeket, azonban ekkor vagy csak úgynevezett kapcsolatfelvevő, vagyis a címzett beleegyezését kérő levél küldhető, vagy ha a cégek reklámküldeményt küldenek, minden esetben térítésmentesen feladható válaszlevelet is kell küldeniük.

A válaszlevél költségeit az eredeti feladónak kell állnia, így a visszajelzés teljesen ingyenes lesz a címzett számára. Az új szabályok egyértelműen megdrágítják a direkt marketinget, ugyanis egy-egy küldemény nyomtatási költsége 5-10 forint körül mozog, a postai költségek pedig a visszaküldött levelek számától függenek.

A nyilvános adatbázisokban előzetesen tiltakozó (például a telefonkönyvben úgynevezett dm-tilos megjelöléssel ellátott) ügyfeleket még a megfelelő válaszboríték küldése esetén sem lehet felkeresni. A megkeresési módtól függetlenül a feladónak minden egyes dm-levélben meg kell jelölnie az adatbázis forrását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bartók János, a TeleData Kft. ügyvezető igazgatója szerint nincs probléma a törvénnyel, sőt, véleménye szerint az nem veti vissza a dm-vásárlást sem, viszont elősegíti az illegális adatbázisok és adatlopások felszámolását.

A jogszabály szerint a meglévő, felépített adatbázisokat 2009. június 1-ig lehet használni, s eddig az időpontig mindenkit értesíteni kell a lemondási lehetőségről, illetve be kell szerezni a hozzájárulási nyilatkozatokat.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?