21 °C Budapest

Nem lesz többé felesleges reklám a postaládában?

Pénzcentrum
2008. július 23. 10:00

Szeptember elsején hatályba lép az új reklámtörvény, melynek alapján postai úton továbbra is meg lehet keresni reklámokkal az egyes magánszemélyeket, azonban szigorúan szabályozzák a megkeresési módokat, sőt előírják, hogy a további megkeresések lemondását hogyan biztosítsák a feladók - írja a Napi Gazdaság.

Zavartalanul folyhat a levelezés, amennyiben a címzett előzetesen írásban hozzájárult a reklámküldemények zavartalan fogadásához, ekkor viszont elengedhetetlen a lemondás mikéntjét és a megfelelő elérhetőségeket tartalmazó "egyértelmű és szembetűnő" tájékoztatás.

Előzetes tájékoztatás nélkül is meg lehet keresni magánszemélyeket, azonban ekkor vagy csak úgynevezett kapcsolatfelvevő, vagyis a címzett beleegyezését kérő levél küldhető, vagy ha a cégek reklámküldeményt küldenek, minden esetben térítésmentesen feladható válaszlevelet is kell küldeniük.

A válaszlevél költségeit az eredeti feladónak kell állnia, így a visszajelzés teljesen ingyenes lesz a címzett számára. Az új szabályok egyértelműen megdrágítják a direkt marketinget, ugyanis egy-egy küldemény nyomtatási költsége 5-10 forint körül mozog, a postai költségek pedig a visszaküldött levelek számától függenek.

A nyilvános adatbázisokban előzetesen tiltakozó (például a telefonkönyvben úgynevezett dm-tilos megjelöléssel ellátott) ügyfeleket még a megfelelő válaszboríték küldése esetén sem lehet felkeresni. A megkeresési módtól függetlenül a feladónak minden egyes dm-levélben meg kell jelölnie az adatbázis forrását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bartók János, a TeleData Kft. ügyvezető igazgatója szerint nincs probléma a törvénnyel, sőt, véleménye szerint az nem veti vissza a dm-vásárlást sem, viszont elősegíti az illegális adatbázisok és adatlopások felszámolását.

A jogszabály szerint a meglévő, felépített adatbázisokat 2009. június 1-ig lehet használni, s eddig az időpontig mindenkit értesíteni kell a lemondási lehetőségről, illetve be kell szerezni a hozzájárulási nyilatkozatokat.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm