15 °C Budapest

Átgondoltan céloznak - kimagaslóan eredményesek a kkv-k az online direktmarketingben

Pénzcentrum
2008. július 22. 12:19

A kis- és közepes méretű vállalkozások (kkv) eredményesebbek az online direktmarketing terén - derült ki az egy éve debütált LightMail online direkt marketing rendszer eddigi kampányainak elemzéséből. A hazai jogszabályoknak megfelelő megoldás segítségével havonta már 15-20 kkv bonyolítja konkrét üzletet hozó kampányait.

Sikeres évet tudhat maga mögött a kis- és középvállalkozások (kkv) igényeire és lehetőségeire szabott online direkt marketing rendszer, a LightMail. A 2004 áprilisában indított szolgáltatás segítségével a kkv-k rendkívül gyorsan, ugyanakkor alacsony költség mellett, s nem utolsósorban a vonatkozó hazai jogszabályoknak megfelelve indíthatnak célzott e-mail kampányokat.

A LightMail szakmai hátterét a 2001 óta működő, szintén a Hírek Média portfoliójába tartozó Maxima online direkt marketing rendszer adja. Mindkét megoldás egy permission alapú - tehát engedélyezéshez kötött - 300 ezres e-mail cím adatbázisra épül, így a reklámlevelek - több mint száz általános és demográfiai szűrőfeltétel révén - csak olyan felhasználókhoz jutnak el, akik valóban nyitottak a konkrét üzenetekre. "Míg azonban a főképp nagyobb vállalatok és médiaügynökségek által használt Maxima esetében az e-mail üzenetek teljesen testre szabhatóak, addig a LightMail előre elkészített, de a megbízó főbb arculati elemeinek beillesztését biztosító sablonokból dolgozik. Ennek köszönhetően ehhez a megoldáshoz a kkv-k számára kedvezőbb díjtételek társulnak" - ismerteti a főbb különbséget Fialka Krisztina, a LightMailt üzemeltető Hírek Média média üzletágának vezetője.

Gyorsan tanulnak

A LightMailt használó ügyfélkör rendkívül változatos, a legtöbb megbízás ugyanakkor a gépjármű kereskedőktől, ingatlanosoktól, szoftverfejlesztőktől, illetve oktatócégektől érkezik. "A nagyobb cégekhez képest a kkv-k kevésbé tapasztaltak az online marketing eszközök terén, ugyanakkor hajlandók tanulni, sőt, el is várják tőlünk az oktatást. Mivel viszonylag alacsony büdzsével rendelkeznek, költéseiket jobban átgondolják. Mindennek eredményeként a szűrőfeltételek meghatározásánál nagyon pontosan lövik be célcsoportjaikat, az alacsony szórásnak köszönhetően így kimagasló eredményeket érnek el" - ismerteti a kkv-ügyfelek főbb jellemzőit Fialka Krisztina. ú

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Miközben a hagyományos postai kampányok átlagos válaszaránya 1-3 százalék, a célzott e-mail kampányok a címzettek 10-15 százalékát megmozgatják, a LightMailnél pedig az e fölötti válaszarány sem ritka.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm