20 °C Budapest

Milliók várnak még gazdára

Pénzcentrum
2008. július 10. 16:00

A kutatás-fejlesztés és az innováció mindig nagyon fontos szerepet tölt be, ha gazdaságfejlesztésről, növekedésről van szó. Ennek megfelelően több pályázat is napvilágot látott, melyek erre a területre vonatkoznak. Lássuk, miből lehet válogatni!

Tervezetek

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) a Nemzeti Technológiai Program 2. felvonásának előzetesét tette közzé. A program célja olyan k+f tevékenységek ösztönzése, melyek többek között valós piaci igényeken alapuló versenyképes termékek és szolgáltatások kifejlesztését eredményezik, a tervezésben és a végrehajtásban a vállalkozások vezető szerepet látnak el.

Emellett biztosítaniuk kell a hazai kutatóközösség utánpótlását, illetve megerősítését PhD hallgatók és fiatal kutatók projektbe történő bevonásának révén, ezen projektek jelentős saját és egyéb forrás bevonásával valósulnak meg. Pályázni 2008. szeptember 15-ig lehet majd a magyarországi székhellyel rendelkező jogi személyiségű gazdasági társaságoknak, szövetkezeteknek, külföldi székhelyű vállalkozások hazai fióktelepeinek, illetve jogi személyiséggel rendelkező non-profit szervezeteknek, költségvetési szerveknek, valamint a költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményeinek.

A vissza nem térítendő támogatás keretében legalább 200, de legfeljebb 1000 millió forintot lehet igényelni, amely felhívásonként, alapprogramonként és dedikált tématerületenként változhat.

OTKA pályázat

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága pályázatot hirdetett az alapkutatások támogatására, melyre pályázni az elektronikus felületen keresztül lehet, a végső határidő 2008. szeptember 5. és 15. között lesz, pályázattípustól (OTKA-K, OTKA-PD, OTKA-NK) függően.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem