22 °C Budapest

Benzin vagy fű: melyikhez csatlakozol?

Pénzcentrum
2008. június 11. 16:00

A valamely franchise-hálózathoz csatlakozni kívánók számára újabbnál újabb lehetőségek nyílnak. Nincs ez másként most sem, a Franchiseportál ezek közül kettőt is felvonultat, nézzük mit érdemes tudni az Oil! benzinkút-hálózatról, illetve a Pázsit Doktorról!


Forrás: Franchiseportál
A német Oil! hálózat már tizenegy egységgel rendelkezik hazánkban, s az idei évben további négyet kívánnak nyitni. Magyarországon 2004-ben nyitották meg első töltőállomásukat, csatlakozni pedig olyan magánszemélyek tulajdonában lévő kutak csatlakozhatnak, melyek vállalják, hogy megfelelnek a márkanévhez tartozó minőségi követelményeknek.

A franchise-rendszerben üzemelő kutakat a Mabanaft Hungary Kft. koordinálja. A rendszerhez csatlakozók maguk döntenek a kiskereskedelmi árakról.


Forrás: Franchiseportál
Hazánkban Budapesten és Pest megyében van jelen a Pázsit Doktor hálózat, amely nem csupán itthon, hanem nemzetközi porondon is terjeszkedni kíván. Magyarországon belül elsősorban nagyvárosok, megyeszékhelyek vonzáskörzetében keresik a csatlakozni kívánó partnereket.

A franchise csatlakozási díj 600 ezer forint, az üzemeltetéshez szükséges egy darab, gépkocsira szerelhető speciális permetezőgép, melynek ára 1 800 ezer forint. Az évente fizetendő royalty a csatlakozás első évében 300 ezer forint, a második évtől kezdve évente 60 ezer forinttal emelkedik, míg el nem éri a 600 ezer forintot.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emellett be kell szerezni egy, a szolgáltatás elvégzéséhez szükséges szállító járművet, melynek értéke a Pázsit Doktor honlapján található információk alapján 1 800 ezer forint. Az első év megkezdéséhez szükséges marketingköltségek és egyéb üzemeltetési költségek hozzávetőlegesen 500 ezer forintot tesznek ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44