Magyar franchise siker - öt hónapon belül az ötödik nyílik

Pénzcentrum
2008. június 4. 11:30

A 100 százalékban magyar Vianni Üzletlánc a tervezettnél is nagyobb ütemben bővült az idei év során. Május közepén nyitotta meg kapuit a legújabb, tatabányai egység Tapolca, Keszthely, Szenthotthárd és Pacsa után, márciusban pedig megújulva várja a vásárlókat az ajkai és csabrendeki Vianni - adja hírül a Franchiseportál.


Forrás: Franchiseportál
Deák Zsolt - a Vianni Üzletlánc ügyvezetője - beszámolt arról is, hogy a sok érdeklődő, (akik a multik nyomása elől egy profin működő üzletláncba történő belépésben látják versenyképességük megteremtését) komoly szelekció után és csak olyan területeken kaphatnak belépési jogot a láncba, ahol még nem működik Vianni üzlet, mivel a tagok területi védettséget élveznek. Ez azt jelenti, hogy adott város közigazgatási területén csupán egy Vianni üzlet működhet, ez alól kivételt képeznek a 40 ezer lakosnál nagyobb városok.

A csatlakozni kívánóknak 3-5 millió forintos kezdőtőkével, s több mint kétezer lakossal rendelkező településen legalább 50 négyzetméter eladóterű bérelt, vagy saját üzlettel kell rendelkeznie. A csatlakozáskor egyszeri belépési díjként 200 - 500 ezer forint közötti összeget kell fizetni, melyet a Vianni Kft. a jelentkező arculatának kialakítására fordítja.

A belépés feltétele továbbá a kötelező újságszórás, melynek költsége darabonként 3 forint, ebből 50 százalék visszatérítést kapnak az elvárásokat teljesítők. A franchise átadó természetesen segítséget is nyújt például az üzlethelység kiválasztásában, a termékcsoportok elhelyezésének megtervezésében, a polctükrök kialakításában, a polcrendszer megtervezésében és beszerzésében.

A franchise átvevő emellett segítséget kap a Vianni jegyeit viselő egységes dekoráció megtervezésében, a látványterv elkészítésében és kihelyezésében, az áru- és vagyonvédelmi rendszerek, biztosítások koordinálásában is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Forrás: Franchiseportál

Várhatóan 1-2 havonta nyílnak további új (80-400 m2-es) Vianni üzletek Nyugat-Magyarországon, (felújításra kerül ugyanennyi) így év végére már több mint 40 modern, új és megújult üzlettel várják a vásárlókat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm