8 °C Budapest

Több mint negyvenmilliárd forintnyi támogatás nyílik meg a hazai vállalkozások előtt - megérkeztek a kiírások

Pénzcentrum
2008. június 3. 08:27

Az eddigi K+F támogatási rendszer az eredmény megszületéséig, a prototípus elkészítéséig segítette az egyes innovációs projekteket. A most megjelenő pályázatok azonban a kutatás-fejlesztési és innovációs infrastruktúra fejlesztésétől a prototípusfejlesztésen át az új innovációk piacra juttatásáig valamennyi fejlesztési ciklushoz nyújtanak támogatási lehetőséget.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a potenciális pályázók és a szakmai szervezetek által megfogalmazott javaslatok figyelembevételével módosította a június 2-án megjelenő új gazdaságfejlesztési pályázatok feltételeit.
A vállalati innováció támogatását célzó GOP-2008-1.3.1 és KMOP-2008-1.1.4 pályázat már a technologizálás, félüzemi/üzemi kipróbálás és tesztelés mellett az eredmény piaci bevezetését is támogatja és elvárja. A támogatásra pályázni 2008. augusztus 15. - 2008. szeptember 30. között lehet, a 17,34 milliárd forintnyi keretösszegből mintegy 210 projekt támogatására nyílik majd lehetőség. A pályázat társadalmi egyeztetése folyamán felmerült igénynek megfelelően az NFÜ a támogatási összeg felső határát 200 millió Ft-ról 250 millió Ft-ra emelte..

A vállalati kutatás-fejlesztési kapacitás erősítését támogató GOP-2007-1.3.2 és KMOP-2008-1.1.5 pályázati kiírás átfogó célja - új vállalati K+F kutatóhelyek létesítésével, K+F intenzív befektetések ösztönzésével - a közvetlenül hasznosuló K+F tevékenység erősítése és feltételeinek megteremtése. A támogatásra 2008. augusztus 15-től 2008. december 1-ig pályázhatnak gazdasági társaságok. 7,53 milliárd Ft keretösszegből 13 projekt támogatására nyílik lehetőség.

A piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató GOP-2007-1.1.1 és KMOP-2007-1.1.1 pályázatok célja kutatási eredményekre támaszkodva korszerű, magas értéket képviselő prototípusok létrejöttét eredményező kutatás-fejlesztési projektek támogatása. Az új tudásanyag megszerzésére irányuló ipari kutatás kísérleti fejlesztése, azaz új vagy továbbfejlesztett prototípusok tervezése, létrehozása, tesztelése, valamint a KKV-k iparjogvédelmi tevékenysége, azaz a szellemi alkotások jogi védelmére irányuló tevékenység összesen 7,48 milliárd Ft-tal támogatható. Pályázni 2008. július 25-től 2008. szeptember 1-ig lehet.

A kutatás-fejlesztési központok fejlesztésére, megerősítésére irányul a GOP-2007-1.1.2. és a KMOP-2007-1.1.2 pályázati kiírás. A konstrukció a K+F tevékenységet végző szervezetek (felsőoktatási intézmények, költségvetési és közhasznú kutatóintézetek) már létező, eredményeket felmutatni képes, a vállalati együttműködés előmozdítására kialakított K+F központjaiból (KKK-k és RET-ek) alakított gazdasági társaságok megerősítését tűzi ki célul. A 2008. július 25-től 2008. december 1-ig benyújtható pályázatok az ipari kutatás, a kísérleti fejlesztés és a KKV-k iparjogvédelmi tevékenysége mellett a marketingtevékenység támogatását is lehetővé teszik összesen 4,66 milliárd Ft felhasználásával.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A környezetközpontú technológia fejlesztés támogatására kiírt GOP-2.1.4. és a KMOP-2008-1.2.4 pályázat alapvető célja, hogy a gazdasági fejlődésben megvalósuljon a környezeti, fenntarthatósági szempontok érvényesítése, és innovatív, integrált környezetvédelmi megoldások révén a környezeti terhelést már rövidtávon csökkentő legyen. A pályázati konstrukcióra csak mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, közülük a hátrányos helyzetű kistérségben elhelyezkedők előnyt élveznek. A pályázatokat 2008. július 25. - december 15. között lehet benyújtani. A 5,9 milliárd forintos keretösszegből előreláthatóan 180-250 projekt támogatására nyílik majd lehetőség.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem