Blöfföl a kormány? Már pénteken kiderül!

Pénzcentrum
2008. május 28. 10:05

Nyíltan szembeszegül a kormánnyal a svéd online szerencsejáték cég, a Betsson, mely a törvényi tiltás ellenére pénteken megnyitja fizikailag is létező irodáját Stockholmban.

A svéd törvények értelmében az állami monopólium kezében lehetnek csak szerencsejáték piaci kirendeltségek, az interneten azonban offshore cégeken keresztül már korábban is megjelentek a nehézsúlyú versenytársak. (A helyzet minden bizonnyal sokaknak ismerős, valami ilyesmi történt nálunk is.)

A Betsson menedzsmentje odáig merészkedett, hogy nyíltan kérte a kormányt, lépjen fel ellenük jogilag, ha mer. A pimaszságot az támaszthatja alá, hogy Svédország, hazánkkal hasonlóan mondvacsinált indokokkal védi a szerencsejáték állami monopóliumát, mivel abból jelentős összeg folyik be az államkasszába. Ez a hozzáállás ugyanakkor ellentétes a szolgáltatások szabad áramlásának elvével, így a svédek már korábban összetűzésbe kerültek az Európai Bizottsággal.

A Betsson vezetője úgy nyilatkozott, hogy szerintük a svéd kormány blöfföl, de ők nem dőlnek be, csak azért is megnyitják az irodát.

Korábban Olaszországot már rákényszerítette az EU a piac megnyitására, míg Franciaországot és a görögöket többször figyelmeztették. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Dánia, Ausztria és Portugália mellett hazánkban is kifogásolható monopol struktúra működik.)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?