Castro nem pihen: milliárdos üzletbe vág a diktátor?

Pénzcentrum
2008. április 10. 10:05

Raul Castro hatalomra kerülésekor a kubaiak többsége úgy vélte, folytatódhat a korábban már megbukott kommunista politika, semmi nem fog változni Fidel vezetéséhez képest. Kellemesen kellett csalódniuk, a korábbi korlátozások ugyanis rendkívül gyorsan tűnnek el az országban: a kubaiak már vehetnek DVD-lejátszót, lehet többek között mobiltelefonjuk és mikrohullámú sütőjük.

A folyamatok nem rekedtek meg ezen a szinten, a farmerek magántulajdonba kapják a földeket, és egyre többen spekulálnak arra, hogy az egykor elzárkózó ország kész lehet nyitni a térség legjövedelmezőbb ágazatai felé, melyek egyike kétségkívül az internetes kaszinó biznisz. (Mint ismeretes a karibi-térség az online kaszinóvilág központja, a legnevesebb piaci szereplők ugyanis antiguai, jamaicai, costa ricai és dominikai székhelyűek.)

A lépés azért is lehet különösen érdekes, mivel Kuba mindig is rendkívül szerencsejáték-ellenes volt: a forradalom alatt rengeteg magántulajdonban lévő kaszinót leromboltak. 2004-ben megtiltották a magánszemélyeknek az internetezést, mondván, hogy a sávszélességet az iskoláknak, irodáknak és kórházaknak kell fenntartani.

Nem lehet persze szó nélkül elmenni amellett, hogy a térség országai GDP-jük igen jelentős részét szerzik az online szerencsejáték szegmensből, így Kuba jelenlegi helyzetében mindenképpen racionális lenne belépni egy éves szinten 15 milliárd dolláros piacra. Meglátjuk, vesztenivaló talán nincs a kubaiak számára...

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35