Castro nem pihen: milliárdos üzletbe vág a diktátor?

Pénzcentrum
2008. április 10. 10:05

Raul Castro hatalomra kerülésekor a kubaiak többsége úgy vélte, folytatódhat a korábban már megbukott kommunista politika, semmi nem fog változni Fidel vezetéséhez képest. Kellemesen kellett csalódniuk, a korábbi korlátozások ugyanis rendkívül gyorsan tűnnek el az országban: a kubaiak már vehetnek DVD-lejátszót, lehet többek között mobiltelefonjuk és mikrohullámú sütőjük.

A folyamatok nem rekedtek meg ezen a szinten, a farmerek magántulajdonba kapják a földeket, és egyre többen spekulálnak arra, hogy az egykor elzárkózó ország kész lehet nyitni a térség legjövedelmezőbb ágazatai felé, melyek egyike kétségkívül az internetes kaszinó biznisz. (Mint ismeretes a karibi-térség az online kaszinóvilág központja, a legnevesebb piaci szereplők ugyanis antiguai, jamaicai, costa ricai és dominikai székhelyűek.)

A lépés azért is lehet különösen érdekes, mivel Kuba mindig is rendkívül szerencsejáték-ellenes volt: a forradalom alatt rengeteg magántulajdonban lévő kaszinót leromboltak. 2004-ben megtiltották a magánszemélyeknek az internetezést, mondván, hogy a sávszélességet az iskoláknak, irodáknak és kórházaknak kell fenntartani.

Nem lehet persze szó nélkül elmenni amellett, hogy a térség országai GDP-jük igen jelentős részét szerzik az online szerencsejáték szegmensből, így Kuba jelenlegi helyzetében mindenképpen racionális lenne belépni egy éves szinten 15 milliárd dolláros piacra. Meglátjuk, vesztenivaló talán nincs a kubaiak számára...

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem