21 °C Budapest

Házasság három nap alatt: egy dán kisváros lett a jegyesek Mekkája!

Pénzcentrum
2008. április 24. 11:00

Tønder egy csendes kisvárosból lett az európai jegyesek Mekkája, az egész kontinensről érkeznek a fiatal párok, hogy itt mondják ki a boldogító igent egymásnak. A dél-dán kisváros mágnesként vonzza azokat a házasulandó ifjú párokat, akiknek egyébként valamilyen bürokratikus akadályba ütközik a házasságkötésük.

A jegyesek többsége azért érkezik a határ-menti kisvárosba, hogy elkerüljék a kontinens többi országában tapasztalható lassú ügymenetet. Például Németországban, vagy Franciaországban akár évekbe is telhet, mire engedélyt kapnak azok a párok, ahol az egyik fél külföldi állampolgár. Egy orosz menyasszony és a német vőlegénye arról panaszkodtak, hogy a hivatalos német eljárás olyan összetett volt, hogy inkább Dániában kötöttek házasságot. Még Oroszországba is el kellett volna utazni a papírokat lepecsételtetni és csak utána lehetett volna összeházasodni.

Csak az elmúlt évben 2366 külföldi pár kötött házasságot Tonderben, számuk az elmúlt 5 évben 40 %-kal emelkedett. A dán városban mindössze három napos előkészítő munkát vesz igénybe a házasságkötés, mindössze a születési anyakönyvi kivonatot és az útlevelet kell bemutatni. A helyi intézmények csak három főállású anyakönyvvezetővel bírják az Európából érkező jegyespárok áradatát kézben tartani. A város hivatalos honlapján található "Házasodjon Dániában!" szlogen is arra utal, hogy a város élvezi a kedvező jogszabályi környezet adta előnyöket.

Az esküvőknek köszönhetően legalább 8 ezer látogatót egyben turistát fogad a város évente. Ennek köszönhetően a virágárusok, az ékszerüzletek és a hotelek mind-mind jelentős forgalmat bonyolítanak. Az utazási irodák is felismerték a kedvező üzleti lehetőséget és kimondottan a házasulandó pároknak esküvői csomagot állítottak össze. Az esküvői-utazási irodák párszáz eurónak megfelelő díjazás ellenében felajánlják a teljes papírmunka elvégzését, a kapcsolattartást a hivatalokkal, a szobafoglalást a vendégeknek és minden az esküvő-szervezéshez kapcsolódó feladatot. A város egyre nagyobb hírnévre tesz szert az egyszerű házasságkötési szabályoknak köszönhetően.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm