11 °C Budapest

Házasság három nap alatt: egy dán kisváros lett a jegyesek Mekkája!

Pénzcentrum
2008. április 24. 11:00

Tønder egy csendes kisvárosból lett az európai jegyesek Mekkája, az egész kontinensről érkeznek a fiatal párok, hogy itt mondják ki a boldogító igent egymásnak. A dél-dán kisváros mágnesként vonzza azokat a házasulandó ifjú párokat, akiknek egyébként valamilyen bürokratikus akadályba ütközik a házasságkötésük.

A jegyesek többsége azért érkezik a határ-menti kisvárosba, hogy elkerüljék a kontinens többi országában tapasztalható lassú ügymenetet. Például Németországban, vagy Franciaországban akár évekbe is telhet, mire engedélyt kapnak azok a párok, ahol az egyik fél külföldi állampolgár. Egy orosz menyasszony és a német vőlegénye arról panaszkodtak, hogy a hivatalos német eljárás olyan összetett volt, hogy inkább Dániában kötöttek házasságot. Még Oroszországba is el kellett volna utazni a papírokat lepecsételtetni és csak utána lehetett volna összeházasodni.

Csak az elmúlt évben 2366 külföldi pár kötött házasságot Tonderben, számuk az elmúlt 5 évben 40 %-kal emelkedett. A dán városban mindössze három napos előkészítő munkát vesz igénybe a házasságkötés, mindössze a születési anyakönyvi kivonatot és az útlevelet kell bemutatni. A helyi intézmények csak három főállású anyakönyvvezetővel bírják az Európából érkező jegyespárok áradatát kézben tartani. A város hivatalos honlapján található "Házasodjon Dániában!" szlogen is arra utal, hogy a város élvezi a kedvező jogszabályi környezet adta előnyöket.

Az esküvőknek köszönhetően legalább 8 ezer látogatót egyben turistát fogad a város évente. Ennek köszönhetően a virágárusok, az ékszerüzletek és a hotelek mind-mind jelentős forgalmat bonyolítanak. Az utazási irodák is felismerték a kedvező üzleti lehetőséget és kimondottan a házasulandó pároknak esküvői csomagot állítottak össze. Az esküvői-utazási irodák párszáz eurónak megfelelő díjazás ellenében felajánlják a teljes papírmunka elvégzését, a kapcsolattartást a hivatalokkal, a szobafoglalást a vendégeknek és minden az esküvő-szervezéshez kapcsolódó feladatot. A város egyre nagyobb hírnévre tesz szert az egyszerű házasságkötési szabályoknak köszönhetően.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?