4 °C Budapest

Házasság három nap alatt: egy dán kisváros lett a jegyesek Mekkája!

Pénzcentrum
2008. április 24. 11:00

Tønder egy csendes kisvárosból lett az európai jegyesek Mekkája, az egész kontinensről érkeznek a fiatal párok, hogy itt mondják ki a boldogító igent egymásnak. A dél-dán kisváros mágnesként vonzza azokat a házasulandó ifjú párokat, akiknek egyébként valamilyen bürokratikus akadályba ütközik a házasságkötésük.

A jegyesek többsége azért érkezik a határ-menti kisvárosba, hogy elkerüljék a kontinens többi országában tapasztalható lassú ügymenetet. Például Németországban, vagy Franciaországban akár évekbe is telhet, mire engedélyt kapnak azok a párok, ahol az egyik fél külföldi állampolgár. Egy orosz menyasszony és a német vőlegénye arról panaszkodtak, hogy a hivatalos német eljárás olyan összetett volt, hogy inkább Dániában kötöttek házasságot. Még Oroszországba is el kellett volna utazni a papírokat lepecsételtetni és csak utána lehetett volna összeházasodni.

Csak az elmúlt évben 2366 külföldi pár kötött házasságot Tonderben, számuk az elmúlt 5 évben 40 %-kal emelkedett. A dán városban mindössze három napos előkészítő munkát vesz igénybe a házasságkötés, mindössze a születési anyakönyvi kivonatot és az útlevelet kell bemutatni. A helyi intézmények csak három főállású anyakönyvvezetővel bírják az Európából érkező jegyespárok áradatát kézben tartani. A város hivatalos honlapján található "Házasodjon Dániában!" szlogen is arra utal, hogy a város élvezi a kedvező jogszabályi környezet adta előnyöket.

Az esküvőknek köszönhetően legalább 8 ezer látogatót egyben turistát fogad a város évente. Ennek köszönhetően a virágárusok, az ékszerüzletek és a hotelek mind-mind jelentős forgalmat bonyolítanak. Az utazási irodák is felismerték a kedvező üzleti lehetőséget és kimondottan a házasulandó pároknak esküvői csomagot állítottak össze. Az esküvői-utazási irodák párszáz eurónak megfelelő díjazás ellenében felajánlják a teljes papírmunka elvégzését, a kapcsolattartást a hivatalokkal, a szobafoglalást a vendégeknek és minden az esküvő-szervezéshez kapcsolódó feladatot. A város egyre nagyobb hírnévre tesz szert az egyszerű házasságkötési szabályoknak köszönhetően.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem