13 °C Budapest

Csökkentsd a kiadásaidat: spórolj a telefonon!

Pénzcentrum
2007. december 6. 12:00

A vállalkozások számára a céges telefonálás mindig egy rendkívül kényes kérdés, hiszen előfordulhat, hogy az alkalmazottak nem csupán céges ügyekben használják a vezetékes telefonálás lehetőségét, hanem esetleg szabad perceikben rokonaikat, ismerőseiket tárcsázzák fel, mondván, úgyis a cég fizeti. Így aztán könnyen lehet, hogy a főnöknek a havi számlaértesítő meglepetést okoz. A magas telefonszámlára azonban létezik egy, a mindennapokból már sokak számára ismerősnek tűnhető megoldási lehetőség, mégpedig az internetes telefónia világából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A költségek csökkentése

Az interneten keresztüli telefonálás segíthet a telefonszámla csökkentésében, persze leginkább azoknak a vállalatoknak, amelyek exporttal-importtal foglalkoznak, több külföldi partnerük is akad, ugyanis a nemzetközi hívások ára lehet igencsak borsos.

Az internet hogyan tud segítséget nyújtani ebben? A hétköznapokban már sokan használják a VoIP-telefonálási lehetőséget, amelyet már cégek is tudnak alkalmazni. Hogy miként, azt derítjük most ki.

Az egyes internetes szolgáltatók honlapjait böngészve bukkanhatunk egy olyan lehetőségre, amelyet olyan vállalkozások használhatnak, melyek legalább havi 5000 perc SIP hívást bonyolítanak le. Az SIP (Session Initiation Protocol) jelenleg a világ legismertebb VoIP-protokollja.

Ezekre az esetekre már igénybe lehet venni egy úgynevezett nagykereskedelmi szolgáltatót, amely a Voice Trading nevet viseli, amelyhez a kereskedelmi regisztráció mellett viszonteladóként is lehet csatlakozni. Az internetes telefonáláshoz felhasználói szempontból tehát regisztrálni kell, amelyet a központban majd jóváhagynak.

A rendszer előre fizetéses (pre-paid), azonban az első fizetés teljesítése előtt mindenkinek lehetősége nyílik egy próbahívás teljesítésére. A számlaegyenleg feltöltésére több metódus is rendelkezésre áll, így lehet átutalni, hitelkártyával fizetni, illetve valamelyik internetes fizetési módszert igénybe venni. A minimális feltöltés 500 euro (126 614 forint).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Három tárcsázási metódus révén különböző díjkategóriákba eshetünk, attól függően, hogy mennyit szándékozunk fizetni és cserébe milyen minőséget várunk el a szolgáltatótól. A feltüntetett díjak havonta változhatnak, amelyben e-mailben tájékoztatja a szolgáltató felhasználóit. A felhasználók keretük erejéig telefonálhatnak, azonban értesítést kapnak, mikor nullához közelít egyenlegük.


Az üzleti lehetőség

Mint azt már az előbbiekben is említettük, a Voice Trading viszonteladói hálózatához csatlakozóknak kiváló üzleti lehetőséget biztosít a VoIP. Négy kiskereskedelmi internetes szolgáltató - VoipBuster, VoipStunt, WebCallDirect, LowrateVoip - esetében nyílik lehetőségünk arra, hogy az egyes felhasználók rajtunk keresztül töltsék fel egyenlegüket (amit később letelefonálhatnak), s mi ebből a feltöltésből természetesen részesedünk.

A feltöltések után mi 10 százalékot kapunk, azaz minden 10 euro után 1 eurot. A helyzet azért messze nem olyan rózsás, mivel olyan egyenlegvásárlási lehetőséget kell biztosítanunk, amely vagy készpénzes fizetést, vagy banki átutalást tesz lehetővé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?