Csökkentsd a kiadásaidat: spórolj a telefonon!

Pénzcentrum
2007. december 6. 12:00

A vállalkozások számára a céges telefonálás mindig egy rendkívül kényes kérdés, hiszen előfordulhat, hogy az alkalmazottak nem csupán céges ügyekben használják a vezetékes telefonálás lehetőségét, hanem esetleg szabad perceikben rokonaikat, ismerőseiket tárcsázzák fel, mondván, úgyis a cég fizeti. Így aztán könnyen lehet, hogy a főnöknek a havi számlaértesítő meglepetést okoz. A magas telefonszámlára azonban létezik egy, a mindennapokból már sokak számára ismerősnek tűnhető megoldási lehetőség, mégpedig az internetes telefónia világából.

A költségek csökkentése

Az interneten keresztüli telefonálás segíthet a telefonszámla csökkentésében, persze leginkább azoknak a vállalatoknak, amelyek exporttal-importtal foglalkoznak, több külföldi partnerük is akad, ugyanis a nemzetközi hívások ára lehet igencsak borsos.

Az internet hogyan tud segítséget nyújtani ebben? A hétköznapokban már sokan használják a VoIP-telefonálási lehetőséget, amelyet már cégek is tudnak alkalmazni. Hogy miként, azt derítjük most ki.

Az egyes internetes szolgáltatók honlapjait böngészve bukkanhatunk egy olyan lehetőségre, amelyet olyan vállalkozások használhatnak, melyek legalább havi 5000 perc SIP hívást bonyolítanak le. Az SIP (Session Initiation Protocol) jelenleg a világ legismertebb VoIP-protokollja.

Ezekre az esetekre már igénybe lehet venni egy úgynevezett nagykereskedelmi szolgáltatót, amely a Voice Trading nevet viseli, amelyhez a kereskedelmi regisztráció mellett viszonteladóként is lehet csatlakozni. Az internetes telefonáláshoz felhasználói szempontból tehát regisztrálni kell, amelyet a központban majd jóváhagynak.

A rendszer előre fizetéses (pre-paid), azonban az első fizetés teljesítése előtt mindenkinek lehetősége nyílik egy próbahívás teljesítésére. A számlaegyenleg feltöltésére több metódus is rendelkezésre áll, így lehet átutalni, hitelkártyával fizetni, illetve valamelyik internetes fizetési módszert igénybe venni. A minimális feltöltés 500 euro (126 614 forint).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Három tárcsázási metódus révén különböző díjkategóriákba eshetünk, attól függően, hogy mennyit szándékozunk fizetni és cserébe milyen minőséget várunk el a szolgáltatótól. A feltüntetett díjak havonta változhatnak, amelyben e-mailben tájékoztatja a szolgáltató felhasználóit. A felhasználók keretük erejéig telefonálhatnak, azonban értesítést kapnak, mikor nullához közelít egyenlegük.


Az üzleti lehetőség

Mint azt már az előbbiekben is említettük, a Voice Trading viszonteladói hálózatához csatlakozóknak kiváló üzleti lehetőséget biztosít a VoIP. Négy kiskereskedelmi internetes szolgáltató - VoipBuster, VoipStunt, WebCallDirect, LowrateVoip - esetében nyílik lehetőségünk arra, hogy az egyes felhasználók rajtunk keresztül töltsék fel egyenlegüket (amit később letelefonálhatnak), s mi ebből a feltöltésből természetesen részesedünk.

A feltöltések után mi 10 százalékot kapunk, azaz minden 10 euro után 1 eurot. A helyzet azért messze nem olyan rózsás, mivel olyan egyenlegvásárlási lehetőséget kell biztosítanunk, amely vagy készpénzes fizetést, vagy banki átutalást tesz lehetővé.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem