6 °C Budapest

Csökkentsd a kiadásaidat: spórolj a telefonon!

Pénzcentrum
2007. december 6. 12:00

A vállalkozások számára a céges telefonálás mindig egy rendkívül kényes kérdés, hiszen előfordulhat, hogy az alkalmazottak nem csupán céges ügyekben használják a vezetékes telefonálás lehetőségét, hanem esetleg szabad perceikben rokonaikat, ismerőseiket tárcsázzák fel, mondván, úgyis a cég fizeti. Így aztán könnyen lehet, hogy a főnöknek a havi számlaértesítő meglepetést okoz. A magas telefonszámlára azonban létezik egy, a mindennapokból már sokak számára ismerősnek tűnhető megoldási lehetőség, mégpedig az internetes telefónia világából.

A költségek csökkentése

Az interneten keresztüli telefonálás segíthet a telefonszámla csökkentésében, persze leginkább azoknak a vállalatoknak, amelyek exporttal-importtal foglalkoznak, több külföldi partnerük is akad, ugyanis a nemzetközi hívások ára lehet igencsak borsos.

Az internet hogyan tud segítséget nyújtani ebben? A hétköznapokban már sokan használják a VoIP-telefonálási lehetőséget, amelyet már cégek is tudnak alkalmazni. Hogy miként, azt derítjük most ki.

Az egyes internetes szolgáltatók honlapjait böngészve bukkanhatunk egy olyan lehetőségre, amelyet olyan vállalkozások használhatnak, melyek legalább havi 5000 perc SIP hívást bonyolítanak le. Az SIP (Session Initiation Protocol) jelenleg a világ legismertebb VoIP-protokollja.

Ezekre az esetekre már igénybe lehet venni egy úgynevezett nagykereskedelmi szolgáltatót, amely a Voice Trading nevet viseli, amelyhez a kereskedelmi regisztráció mellett viszonteladóként is lehet csatlakozni. Az internetes telefonáláshoz felhasználói szempontból tehát regisztrálni kell, amelyet a központban majd jóváhagynak.

A rendszer előre fizetéses (pre-paid), azonban az első fizetés teljesítése előtt mindenkinek lehetősége nyílik egy próbahívás teljesítésére. A számlaegyenleg feltöltésére több metódus is rendelkezésre áll, így lehet átutalni, hitelkártyával fizetni, illetve valamelyik internetes fizetési módszert igénybe venni. A minimális feltöltés 500 euro (126 614 forint).

Három tárcsázási metódus révén különböző díjkategóriákba eshetünk, attól függően, hogy mennyit szándékozunk fizetni és cserébe milyen minőséget várunk el a szolgáltatótól. A feltüntetett díjak havonta változhatnak, amelyben e-mailben tájékoztatja a szolgáltató felhasználóit. A felhasználók keretük erejéig telefonálhatnak, azonban értesítést kapnak, mikor nullához közelít egyenlegük.


Az üzleti lehetőség

Mint azt már az előbbiekben is említettük, a Voice Trading viszonteladói hálózatához csatlakozóknak kiváló üzleti lehetőséget biztosít a VoIP. Négy kiskereskedelmi internetes szolgáltató - VoipBuster, VoipStunt, WebCallDirect, LowrateVoip - esetében nyílik lehetőségünk arra, hogy az egyes felhasználók rajtunk keresztül töltsék fel egyenlegüket (amit később letelefonálhatnak), s mi ebből a feltöltésből természetesen részesedünk.

A feltöltések után mi 10 százalékot kapunk, azaz minden 10 euro után 1 eurot. A helyzet azért messze nem olyan rózsás, mivel olyan egyenlegvásárlási lehetőséget kell biztosítanunk, amely vagy készpénzes fizetést, vagy banki átutalást tesz lehetővé.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?