Megvan az olcsó fejlődés kulcsa

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 16:00

A kisvállalkozások számára olcsó és hatékony megoldást jelenthetnek az e-learning által nyújtott lehetőségek. Egyre több és több helyek válnak elérhetővé olcsó, akár ingyenes oktatási anyagok, videók akár professzionális, kizárólag céges képzésekkel foglalkozó társaságok, akár nagyobb multinacionális vállalatok jóvoltából.

Az eLearning Guild felmérésében szereplő adatok tanúsága alapján egyáltalán nem nevezhető véletlennek a gombamód történő szaporodás, ugyanis a válaszadó vállalkozások már második helyen jelölték meg az online képzést, a papíralapú tananyagok után, az általuk felálított fontossági sorrendben.

A piackutató cég adatai szerint ráadásul a kisebb vállalkozások dolgozói egyre jobban kedvelik az internet nyújtotta lehetőségeket, így például a Wikipedia-szerű közösen szerkeszthető oldalakat, vagy az online játékokat.

Az egyik professzionális tréner-társaság az EJ4 LLC online képzési filmeket kínál, éves szinten átlagosan 100 dollárba kerül alkalmazottanként az e-learning a társaság becslései szerint.

Egy tipikus kurzus általában 10 perces és 70 diát tartalmaz, amelyeken szövegek, képek, videók találhatóak. Sőt a kurzusok még le is tölthetőek, s az igazán ambiciózus alkalmazottak akár iPod-jukon is újra nézhetik az órákat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Microsoft, valamint a Hewlett-Packard is elérhetővé tett oldalán ingyenes vállalati tréning-anyagokat, kifejezetten a kisvállalkozások számára, olyan témakörökben, mint idő-menedzsment, gerilla-marketing, sikersztorik.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?