Belga ötlet, magyar krumpli

Pénzcentrum
2007. november 6. 16:00

Döntött a Pár Perc Krumpli menedzsmentje, franchise-rendszerben indulnak útjukra Magyarországon - tudósít a Dakexpo Kft. Nézzük, milyen éttermet nyithatnak majd az átvevők!

Franchise
"Franchise Rendszergazda a franchise hálózat kezdeményezője. A hálózat magából a Franchise Rendszergazdából és Egyéni Franchise Vállalkozóiból áll, mely utóbbiaknak a Franchise Rendszergazda a hosszú távú felügyelő gondnoka."
Forrás: Franchise Szövetség Etikai Kódex
A belga büfé 2005 augusztusa óta van jelen Budapesten, a Ráday utcában. Ez az egység a hálózat mintaegysége is egyben. Mint azt a büfé neve is mutatja, az étlap vezető terméke a belga sült krumpli. Emellett a palettán megtalálható a csalamádés hamburger, a krumplilángos, a fasírtgolyó, a saláta és a melegszendvics is.

Aki szeretne csatlakozni, a vendéglátó iparban amúgy alacsony befektetési összeggel indulhat neki, s viszonylag rövid megtérülési időre, 1,5 - 2 év, számíthat. A beruházás nagysága ugyanakkor természetesen függ a nyitni kívánt egység elhelyezkedésétől, méretétől, s állapotától is, 3,5 - 5,5 millió forint között mozog.

Forrás: Dakexpo Kft - www.franchiseportal.hu
A csatlakozáshoz egyszeri belépési díj fizetése szükséges, valamint a havi forgalom 5 százalékát kell a rendszergazdának kifizetni. A beruházási összeg tartalmazza a szükséges gépek és berendezések árát, az üzlethelyiség kialakításának költségeit, a kezdő árukészletet, valamint a szükséges engedélyek kiváltását.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm