12 °C Budapest

Ötlet az induláshoz - hová tedd a pénzedet?

Pénzcentrum
2007. október 29. 14:00

Azoknak, akik úgy érzik nincs megfelelő ötletük, de mégis szeretnének önmaguk urává válni, kiváló lehetőséget kínálhat valamely franchise-rendszerhez való csatlakozás. Megnéztük, milyen új és népszerű lehetőséget kínálhat a franchise a hazai vállalkozások számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nagy érdeklődésre tart számot a Café Jubilee franchise-koncepció - tudtuk meg a Dakexpo Kft.-től. Az 1998-ban indult hálózat eredetileg Máltán, valamint a szomszédos Gozo szigetén nyitott meg egységeket, most azonban szeretnének hazánkban is megjelenni.

Forrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

A csatlakozni vágyóknak tudniuk kell, hogy az - angol és ír vendéglők mintájára készült - étterem, kávézó egységeinek legalább 110 négyzetméteres alapterületűnek kell lennie, ennek beruházási költsége 80 ezer euró, vagyis 20 millió forint körül van.

Emellett a csatlakozáshoz természetesen meg kell fizetni az egység nyitásának jogát is, ez 40 ezer eurót tesz ki, azaz 10 millió forintot kell erre szánnunk. Ha ezt befizettük, azzal opciós jogot is szerzünk a mester-jog későbbi megvásárlására.

Forrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

A magyarországi egységek étlapjára az előzetes tervek szerint 60 százalékban kerülnek majd máltai, és 20-20 százalékban új, illetve a magyar konyhának leginkább megfelelő fogások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?