13 °C Budapest

Gyors meggazdagodás? Csak ezt akarják a Főzelékfalótól...

Pénzcentrum
2007. október 29. 08:45

Zártkörű részvénytársaságként egyesíti cégeit a Főzelékfaló éttermeket létrehozó Bársony Ferenc, aki sikeresen felépített egy 5 saját és 4 franchise-partner által üzemeltetett egységből álló láncot, valamint működtet 3 másik vendéglátó-ipari egységet: egy kávézót, egy szárnyas- és egy görög specialitásokat kínáló éttermet - írja a Napi.

Az egyesítést elsősorban könyvelési, adminisztrációs, számlázási és munkaszervezési szempontok indokolják. A cégek összesen mintegy 100 munkavállalót foglalkoztatnak és az idén 600 millió forintot meghaladó árbevételt hozhatnak, mely legalább 15%-os év/év alapú növekedést jelentene.

A vezető sokat vár az Aréna Plázában való megjelenéstől, részben a helyszín, másrészt pedig az étteremkínálat miatt, hiszen a Főzelékfaló kínálatához hasonlót nyújtó más egység nem fog működni az áruházban.

A negyedik franchise rendszerben működtetett egység januárban nyílhat meg a Ferenciek terén, a partnereivel azonban korántsem elégedett a cégvezető, a minőségi kifogások mellett azt tapasztalta, hogy a legtöbben túl gyorsan akarnak meggazdagodni, amikor pedig beindul az üzlet, már nem akarnak royalty-t fizetni. A partnereknek egyébként az üzlet helyétől és nagyságától függően évi 200-400 ezer forint közötti díjat kell fizetniük.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20