31 °C Budapest

Gyors meggazdagodás? Csak ezt akarják a Főzelékfalótól...

Pénzcentrum
2007. október 29. 08:45

Zártkörű részvénytársaságként egyesíti cégeit a Főzelékfaló éttermeket létrehozó Bársony Ferenc, aki sikeresen felépített egy 5 saját és 4 franchise-partner által üzemeltetett egységből álló láncot, valamint működtet 3 másik vendéglátó-ipari egységet: egy kávézót, egy szárnyas- és egy görög specialitásokat kínáló éttermet - írja a Napi.

Az egyesítést elsősorban könyvelési, adminisztrációs, számlázási és munkaszervezési szempontok indokolják. A cégek összesen mintegy 100 munkavállalót foglalkoztatnak és az idén 600 millió forintot meghaladó árbevételt hozhatnak, mely legalább 15%-os év/év alapú növekedést jelentene.

A vezető sokat vár az Aréna Plázában való megjelenéstől, részben a helyszín, másrészt pedig az étteremkínálat miatt, hiszen a Főzelékfaló kínálatához hasonlót nyújtó más egység nem fog működni az áruházban.

A negyedik franchise rendszerben működtetett egység januárban nyílhat meg a Ferenciek terén, a partnereivel azonban korántsem elégedett a cégvezető, a minőségi kifogások mellett azt tapasztalta, hogy a legtöbben túl gyorsan akarnak meggazdagodni, amikor pedig beindul az üzlet, már nem akarnak royalty-t fizetni. A partnereknek egyébként az üzlet helyétől és nagyságától függően évi 200-400 ezer forint közötti díjat kell fizetniük.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?