-1 °C Budapest

Mi kell ahhoz, hogy ne vágjanak át? - Pénzcentrum-tippek vállalkozni vágyóknak

Pénzcentrum
2007. október 17. 05:40

Olvasóink már több ízben is olvashattak franchise rendszerekről oldalunkon, most azonban a körképtől eltérően szeretnék másképp "tálalni" az üzlethálózatokkal kapcsolatos tudnivalókat. Mit kell tudni, ha csatlakozni akarunk valamelyik nevezetes rendszerhez? És főképp mire kell figyelni, hogy ne essünk csapdába? Ebben kíván segítséget nyújtani összeállításunk.

A sikerhez vezető út sziklákkal van tele

Általános értelemben vett tanácsot adni nehéz feladat, hiszen mindig az adott rendszertől, az azzal szemben választott követelményektől függ az, hogy mire kell odafigyelni, milyen rész az, amit mindenképpen el kell olvasni a szerződésben.

Erre Dr. Kiss István, a franchise szövetség elnöke is ráerősített, hiszen maga a szerződés, a franchise rendszerhez kapcsolódó know-how, licensz tartalma is rendkívül szerteágazó. Más és más dolgot kell figyelembe venni akkor, ha kereskedelmi egységről van szó, illetve másra kell figyelni, amennyiben valamilyen szolgáltató egységhez szeretnénk csatlakozni.

Például a jelenleg igen népszerű látványpékség-rendszerekkel kapcsolatosan az elnök lapunknak elmondta, hogy például technológiai oldalról szemlélve van olyan, akinek rossz minőségű a tésztája, míg máshol az jelenthet problémát, hogy nem saját rendszerű kemencében süttetik a termékeket, így nem egyenletes a pékáru minősége.

A választáson is sok múlik

Az azonban elmondható, hogy mikor kiválasztottuk a jövő felé vezető utat, vagyis amellett tettük le voksunkat, hogy vállalkozóvá válunk, sőt már azt is tudjuk, hogy franchise rendszerben szeretnénk működni, akkor nagyon sok múlik azon, melyik rendszert választjuk ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nehéz, és talán egész hátralévő életünket meghatározó döntés meghozatalában támpontot adhat, ha azt nézzük, hogy az adott rendszer tagja-e a Franchise Szövetségnek. A Szövetség honlapja szerint jelenleg 44 rendszergazda taggal rendelkeznek. Emellett 13 tanácsadó, s 11 átvevő tagot tüntetett fel a Franchise Szövetség hivatalos honlapja, azonban nem szabad arról megfeledkezni, hogy a tagfelvétel folyamatos.

Azt, hogy a tagokon kívül mennyi franchise-rendszerben működő hálózat van jelen Magyarországon, csupán becsülni lehet. Mint azt Dr. Kiss István kérdésünkre elmondta, vélhetően több száz nem szövetségi tag lehet hazánkban pillanatnyilag. Emellett arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy valóban franchise-rendszerről van-e szó, hiszen már előfordult olyan, hogy egy úgynevezett multi-level marketing cég is ilyen hálózatként definiálta magát, holott nem volt az.

A Franchise Szövetséggel kapcsolatosan mindenképp érdemes kiemelni, illetve tudni, hogy nincsen bejelentési kötelezettség, csatlakozni teljesen önkéntes módon lehet. Aki viszont csatlakozott, annak meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, ami, ahogy azt Dr. Kiss István is hangsúlyozta, megbízhatóságot kölcsönöz a rendszernek, melyhez csatlakozni kívánunk.

Hogy mitől lesz megbízható? Egyrészt a szövetségi tagsággal letétbe helyezési kötelezettség jön létre, másrészt a rendszer megfelel a jogrendnek, illetve a Szövetség és a nemzetközi Franchise szövetség által is elfogadott etikai kódexnek is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem