Kilenc céget adtak el sikeresen

Pénzcentrum
2007. október 10. 08:15

Lassan véget ér az MFB Invest átalakulásának folyamata, melynek eredményeképp klasszikus befektetési banki tevékenységet végző pénzügyi vállalkozássá válik. Elsősorban majd ez a leányvállalat foglalkozik kockázatitőke-befektetéssel, portfoliókezeléssel, felvásárlással és fúziókkal - olvasható a Világgazdaságban.

Az MFB Invest az elmúlt egy év során kilenc cégből szállt ki, háromból az elmúlt két hónapban. Tzvetkov Julián vezérigazgató elmondta, az MFB Bank leányvállalata 2003 és 2006 között összesen 4 milliárd forintot fektetett be, a bruttó hozam 1,5 milliárd forint, a belső megtérülési ráta pedig 16,35 százalék lett.

Az exitek során a 9 eladott vállalatba többnyire külföldi tőkebefektetők szálltak be, szakmai befektetők, illetve olyan külföldi kockázati- és magántőkealap, amely befektetési politikája szerint a fejlődés érettebb fázisában lévő társaságokat vásárol meg. 52 cég maradt az MFB Invest portfoliójában, az azokba fektetett tőke összege meghaladja a 25 milliárd forintot.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?