18 °C Budapest

Újabb 25 milliárd hitelre - nagyot bővült a célok listája

Pénzcentrum
2007. október 15. 08:30

25 milliárd forintos kerettel hirdette meg a Magyar Fejlesztési Bank Rt. a Sikeres Magyarországért agrárfejlesztési hitelprogramot, melyet most a korábbiaknál több célra használhatnak fel a pályázatok nyertesei - írja a Világgazdaság.

A mezőgazdasági termékek elsődleges előállításán és a fiatal mezőgazdasági termelők tevékenységének megkezdéséhez szükséges beruházásokon kívül az MFB által nyújtott hitel ezután az Új Magyarország vidékfejlesztési program pályázataihoz is felhasználható lesz, kiegészítő forrásként. Emellett igénybe vehető lesz a verseny- és növekedésre képes vállalkozások tőkehelyzetét erősítő infrastrukturális és technológiai fejlesztésekhez is.

A hitelösszeg felső határa 1 milliárd forint, ez a beruházás értékének maximum 10 százalékára nyújthat majd fedezetet. Forrás kiegészítőként bármilyen pályázat keretében elnyert támogatáshoz felhasználható, kezdő vállalkozásoknak és őstermelőknek is nyújtható. A fiatal mezőgazdasági termelők vállalkozásindításához nyújtott hitelek esetében kritérium, hogy a hitelfelvevőnek 40 évnél fiatalabbnak kell lenni, illetve rendelkeznie kell a megfelelő szakképzettséggel és a gazdálkodás fejlesztésére vonatkozó üzleti tervvel.

A hitelkérelmet a területileg illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal záradékával együtt kell eljuttatni vagy az MFB-hez, vagy valamelyik partner pénzintézethez. A hitelösszeg ingatlantok építésére, vásárlására fejlesztésére, nem építkezési célú földterület- és gép vásárlására is fordítható, utóbbi esetében azonban a használt gépeknél csakis piaci áron történhet az adásvétel.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?