3 °C Budapest

Itt az idő ügyfeleid kedvére tenni!

Pénzcentrum
2007. október 11. 16:00

Az "okostelefonok", az információs-kommunikációs technológia rohamos fejlődésével egyre több olyan ügyfele akad vállalkozásunknak - feltéve, hogy van céges honlapunk -, akik ezekkel a készülékükkel szeretnék elérni a számukra megfelelő tartalmat. Ehhez azonban portálunkat képessé kell arra tenni, hogy az apró képernyőn is meg tudja jeleníteni a szükséges információkat.

Manapság már olyan telefonokat vásárolhatunk, amelyek a mobiltelefonok tudását képesek ötvözni a PDA-kéval. Egy 2006. novemberében készült, amerikai kutatás szerint az "okostelefonok" értékesítése 2004 és 2005 között majdnem megháromszorozódott, 2006 első félévében az előző év azonos időszakához képest pedig közel 50 százalékkal emelkedett.

Ebből azt a következtetést vonhatják le a versenytársaik előtt mindig egy lépéssel járók, hogy a mobiltelefonon keresztüli internetfelhasználók száma tovább emelkedik, egyre többen lesznek azok, akik készülékükön keresztül szeretnének megjeleníteni valamilyen tartalmat, talán épp a mi vállalkozásunk honlapját.

De hogyan tehetjük mobil-kompatibilissé oldalunkat?

Mielőtt megtennénk a szükséges lépéseket, előbb alaposan meg szükséges vizsgálni, érdemes-e belefektetni a mobilportál létrehozásába értékes forintjainkat. Ezt hogyan tehetjük meg? Egyszerűen elég egy forgalomvizsgálat, meg kell nézni oldalunk statisztikáját, ki milyen böngészővel jelenítette meg oldalunkat.

Ha úgy látjuk, ügyfeleink körében jelentkezik igény arra, hogy készülékükben is értesülhessenek híreinkről, vagy út közben is megrendelhessék ebédjüket, vagy épp egy csokor virágot, akkor vágjunk bele!

Ha céges portálunk számos oldalt tartalmaz, nem biztos, hogy a tartalom egészét elérhetővé kell tenni mobiltelefonos ügyfeleink számára. Bizonyosan akad olyan vásárló, aki csupán a honlap egy bizonyos részére kíváncsi, így például az új termékekre, vagy esetleg saját rendeléseinek koordinálását szeretnék elérni.

Ha már azt is eldöntöttük, hogy a céges portál melyik részét tesszük mobil-képessé, akkor az egyszerűbb módszer, amellyel ezt megtehetjük, hogy egy internetes honlap, vagy szoftver segítségét vesszük igénybe, amely a program kódolását megoldja helyettünk, de mi kiválaszthatjuk a megfelelő kinézetet, tartalmat.

Ezen módszer óriási hátránya, hogy egyszerre legalább két honlapot kell karban tartanunk, ha az egyik frissül, nem szabad elfeledkezni a másikról sem.

A bonyolultabb, de jóval elegánsabb módszer, ha egy professzionális programozóval közösen próbáljuk megvalósítani a mobilos megjelenítést. A hangsúly ugyanis a megjelenítésen van, hiszen a legjobb módszer, ha a tartalom egységes, azonban a hozzá társított megjelenítési módszert igazítjuk ahhoz, hogy éppen ki, milyen böngészővel téved be honlapunkra.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?