12 °C Budapest

Itt az idő ügyfeleid kedvére tenni!

Pénzcentrum
2007. október 11. 16:00

Az "okostelefonok", az információs-kommunikációs technológia rohamos fejlődésével egyre több olyan ügyfele akad vállalkozásunknak - feltéve, hogy van céges honlapunk -, akik ezekkel a készülékükkel szeretnék elérni a számukra megfelelő tartalmat. Ehhez azonban portálunkat képessé kell arra tenni, hogy az apró képernyőn is meg tudja jeleníteni a szükséges információkat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Manapság már olyan telefonokat vásárolhatunk, amelyek a mobiltelefonok tudását képesek ötvözni a PDA-kéval. Egy 2006. novemberében készült, amerikai kutatás szerint az "okostelefonok" értékesítése 2004 és 2005 között majdnem megháromszorozódott, 2006 első félévében az előző év azonos időszakához képest pedig közel 50 százalékkal emelkedett.

Ebből azt a következtetést vonhatják le a versenytársaik előtt mindig egy lépéssel járók, hogy a mobiltelefonon keresztüli internetfelhasználók száma tovább emelkedik, egyre többen lesznek azok, akik készülékükön keresztül szeretnének megjeleníteni valamilyen tartalmat, talán épp a mi vállalkozásunk honlapját.

De hogyan tehetjük mobil-kompatibilissé oldalunkat?

Mielőtt megtennénk a szükséges lépéseket, előbb alaposan meg szükséges vizsgálni, érdemes-e belefektetni a mobilportál létrehozásába értékes forintjainkat. Ezt hogyan tehetjük meg? Egyszerűen elég egy forgalomvizsgálat, meg kell nézni oldalunk statisztikáját, ki milyen böngészővel jelenítette meg oldalunkat.

Ha úgy látjuk, ügyfeleink körében jelentkezik igény arra, hogy készülékükben is értesülhessenek híreinkről, vagy út közben is megrendelhessék ebédjüket, vagy épp egy csokor virágot, akkor vágjunk bele!

Ha céges portálunk számos oldalt tartalmaz, nem biztos, hogy a tartalom egészét elérhetővé kell tenni mobiltelefonos ügyfeleink számára. Bizonyosan akad olyan vásárló, aki csupán a honlap egy bizonyos részére kíváncsi, így például az új termékekre, vagy esetleg saját rendeléseinek koordinálását szeretnék elérni.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Ha már azt is eldöntöttük, hogy a céges portál melyik részét tesszük mobil-képessé, akkor az egyszerűbb módszer, amellyel ezt megtehetjük, hogy egy internetes honlap, vagy szoftver segítségét vesszük igénybe, amely a program kódolását megoldja helyettünk, de mi kiválaszthatjuk a megfelelő kinézetet, tartalmat.

Ezen módszer óriási hátránya, hogy egyszerre legalább két honlapot kell karban tartanunk, ha az egyik frissül, nem szabad elfeledkezni a másikról sem.

A bonyolultabb, de jóval elegánsabb módszer, ha egy professzionális programozóval közösen próbáljuk megvalósítani a mobilos megjelenítést. A hangsúly ugyanis a megjelenítésen van, hiszen a legjobb módszer, ha a tartalom egységes, azonban a hozzá társított megjelenítési módszert igazítjuk ahhoz, hogy éppen ki, milyen böngészővel téved be honlapunkra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?