Hasznos tippek: mire érdemes figyelni beadáskor...

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 10:00

A leggyakoribb problémákra, és a pályázatok beadásának pontosságára hívta fel a figyelmet Szilágyi András, a Társadalmi megújulás operatív programot működtető ESZA Kft. programvezetője - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Leggyakoribb hiba, hogy a pályázatban feltüntetett képzés neve nem egyezik a szerződéskötéshez benyújtott akkreditációs tanúsítványon szereplő megnevezéssel. Vagyis nem árt odafigyelni, hogy a benyújtott pályázatok adatai pontosan megegyezzenek az akkreditált képzési program tartalmával.

A másik legnagyobb problémát a képző cégek cseréje jelenti, ugyanis általában különböző paraméterekkel adják meg a képzéseket, így azok cseréje elég időigényes.

Ezek ellenére a mikro- és kisvállalkozások számára kiírt pályázat - a munkahelyi képzések támogatására - szerződéses háttere már majdnem teljesen rendben van, a 344-ből 250 nyertessel már alá lett írva a támogatási szerződés, és várhatóan szeptember közepére a többiek is számíthatnak rá.

A kiírt pályázatra akkora volt az érdeklődés, hogy meg kellett duplázni a kerete, így összesen 2,5 milliárd forint volt pályázható. A következő kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázat már ki lett hirdetve augusztus 21-én, és a rendelkezésre álló keret 3,022 milliárd forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Most is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők, az elnyerhető támogatás 10-50 millió forint, és minden esetben csak OKJ-s vagy akkreditált képzés vehető igénybe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09