6 °C Budapest

Hasznos tippek: mire érdemes figyelni beadáskor...

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 10:00

A leggyakoribb problémákra, és a pályázatok beadásának pontosságára hívta fel a figyelmet Szilágyi András, a Társadalmi megújulás operatív programot működtető ESZA Kft. programvezetője - írja a Világgazdaság.

Leggyakoribb hiba, hogy a pályázatban feltüntetett képzés neve nem egyezik a szerződéskötéshez benyújtott akkreditációs tanúsítványon szereplő megnevezéssel. Vagyis nem árt odafigyelni, hogy a benyújtott pályázatok adatai pontosan megegyezzenek az akkreditált képzési program tartalmával.

A másik legnagyobb problémát a képző cégek cseréje jelenti, ugyanis általában különböző paraméterekkel adják meg a képzéseket, így azok cseréje elég időigényes.

Ezek ellenére a mikro- és kisvállalkozások számára kiírt pályázat - a munkahelyi képzések támogatására - szerződéses háttere már majdnem teljesen rendben van, a 344-ből 250 nyertessel már alá lett írva a támogatási szerződés, és várhatóan szeptember közepére a többiek is számíthatnak rá.

A kiírt pályázatra akkora volt az érdeklődés, hogy meg kellett duplázni a kerete, így összesen 2,5 milliárd forint volt pályázható. A következő kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázat már ki lett hirdetve augusztus 21-én, és a rendelkezésre álló keret 3,022 milliárd forint.

Most is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők, az elnyerhető támogatás 10-50 millió forint, és minden esetben csak OKJ-s vagy akkreditált képzés vehető igénybe.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?