3 °C Budapest

Fejlesztjük az országot: új pályázatok...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 09:00

Szeptember 11-12-én hirdetik meg az üzleti infrastruktúra fejlesztését támogató pályázatokat mind a hét régióban - írja a Világgazdaság.

Összesen több mint 36 milliárd forint igényelhető, a pályázatokat pedig 2007. október 17-től 2008. január 18-ig lehet benyújtani.

Közép-Magyarországon a rendelkezésre álló 7 milliárd forintból leginkább a meglévő vállalkozások erősítése, újak alakulásának támogatása, és a barnamezős beruházások támogatása érdekében pályázni lehet építés és infrastruktúra-fejlesztésre, eszközbeszerzésre, vagy akár földterület vásárlására.

A Dél-Dunántúl fejlesztése szempontjából jelentős előrelépést jelenthetnek a pályázatok, ugyanis a megszüntetett bányászatnak eddig még nincs alternatívája.

Észak-Alföldön már tavasszal meghirdették a pályázatot, 7,89 és 3 milliárd forintos kerettel, aminek nemrég járt le a beadási határideje. Ebben a térségben az új kiírás a megfelelő üzleti környezet kialakítását, és a kezdő vállalkozások támogatását segítené.

A hamarosan kiírt pályázatok közül Észak-Magyarországnak van a legnagyobb kerete, összesen 8,707 milliárd forint, ahol a legfőbb cél a vállalkozások betelepítésének elősegítése, és az ipari parkok fejlesztése.

2,969 milliárd forint keret áll rendelkezésre a Nyugat-Dunántúlon, ahol leginkább a külföldi tőke itt tartása a legfontosabb feladat.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?