Megnyílt a spanyol Senor Patata gyorskiszolgáló étterem első hazai egysége Debrecenben. A tervek szerint Magyarországon a későbbiekben 6-8 üzlet is nyithat - írja a Világgazdaság.
Dobi Péter, a mester-franchise jogok tulajdonosa elmondta, az egyezség még tavaly született, azonban időre volt szükség a megfelelő hely megtalálásához, amely végül a Debrecen Pláza lett.
Ahhoz, hogy a főleg burgonyából készülő termékeket forgalmazó lánc bővítése megvalósítható legyen, előbb még be kell vezetni a márkát és sikeresen működnie kell az első 46 négyzetméteres étteremnek. Jelenleg már folynak a tárgyalások, érkezett érdeklődő Nyíregyházáról, Békéscsabáról és Budapestről is, de megállapodás még nem született.
Egy egység kialakítása 45 ezer eurót (10 millió forintot) igényel, ez a belépési díjat nem tartalmazza. Ez utóbbi mértékét Dobi Péter nem közölte, annyit azonban elárult, hogy az jóval magasabb a kialakításhoz szükséges összegnél.
Forgalomarányos jutalékot nem kell fizetni, ehelyett az osztalékból kap bizonyos százalékot a franchise-rendszer spanyol gazdája. A mester-jogok tulajdonosának számítása szerint naponta 180-250 vásárló keresi fel az éttermet, s rendelésenként 800-1000 forintot költ.
NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)
A hálózat Spanyolországban szinte az összes nagyobb bevásárlóközpontban megtalálható. Az egész régióban terjeszkedni kívánnak. Romániában nyílt meg két éve az első egység, a közeljövőben pedig meg kívánnak jelenni Szlovákiában, valamint Horvátországban is.
Itt a nagy év végi pezsgőkörkép: ezek a legjobbak 2025-ben, nagy csatában a Törley és a Moet&Chandon
A Szupermenta terméktesztjén ezúttal száraz rozé pezsgőket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








