3 °C Budapest

Új étteremlánc nyílik - a burgonyáé a főszerep

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 10:00

Megnyílt a spanyol Senor Patata gyorskiszolgáló étterem első hazai egysége Debrecenben. A tervek szerint Magyarországon a későbbiekben 6-8 üzlet is nyithat - írja a Világgazdaság.

Dobi Péter, a mester-franchise jogok tulajdonosa elmondta, az egyezség még tavaly született, azonban időre volt szükség a megfelelő hely megtalálásához, amely végül a Debrecen Pláza lett.

Ahhoz, hogy a főleg burgonyából készülő termékeket forgalmazó lánc bővítése megvalósítható legyen, előbb még be kell vezetni a márkát és sikeresen működnie kell az első 46 négyzetméteres étteremnek. Jelenleg már folynak a tárgyalások, érkezett érdeklődő Nyíregyházáról, Békéscsabáról és Budapestről is, de megállapodás még nem született.

Egy egység kialakítása 45 ezer eurót (10 millió forintot) igényel, ez a belépési díjat nem tartalmazza. Ez utóbbi mértékét Dobi Péter nem közölte, annyit azonban elárult, hogy az jóval magasabb a kialakításhoz szükséges összegnél.

Forgalomarányos jutalékot nem kell fizetni, ehelyett az osztalékból kap bizonyos százalékot a franchise-rendszer spanyol gazdája. A mester-jogok tulajdonosának számítása szerint naponta 180-250 vásárló keresi fel az éttermet, s rendelésenként 800-1000 forintot költ.

A hálózat Spanyolországban szinte az összes nagyobb bevásárlóközpontban megtalálható. Az egész régióban terjeszkedni kívánnak. Romániában nyílt meg két éve az első egység, a közeljövőben pedig meg kívánnak jelenni Szlovákiában, valamint Horvátországban is.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?