Tömegeket mozgatnak a leárazások - nem bízhatunk az akciós árakban?

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 09:30

A forgalmazók már tavaly év végén a forgalom jelentős visszaesésével számoltak, ez azonban a legutóbbi hetek eredményei szerint, főként a tömeges leárazásoknak köszönhetően nem következett be. Sőt az akcióknak köszönhetően manapság az átlagosnál többen fordulnak meg a különböző boltokban, bevásárlóközpontokban.


A Marks&Spenser kizárólagos hazai franchise-képviseletét ellátó "S" Modell Zrt. vezérigazgatója, Jüttner Katalin a Világgazdaságnak elmondta, hogy a kiárusításkor olyan vendégek is betévednek boltjaikba, akiket egyébként elriasztanak az árak. A Marks&Spenser évente körülbelül a készlet 10-12 százalékát árazza le és ennek nagy része augusztusra teljesen elfogy.


Az akciós áruk között főleg a kis értékű termékek iránt nagy az igény, így a fürdőruhák és strandkiegészítők iránt, de a New Yorker GmbH marketingigazgatója Volker Putzmann úgy nyilatkozott, hogy boltjaikban igencsak kelendőek az akciós pólók és felsőruházati termékek.


Még manapság is több helyről érkezik az a panasz, hogy a kereskedők nem jelölik egyértelműen az akciós árakat, vagy azokat nem cserélik vissza még minőséggel kapcsolatos kifogások esetén sem. Vámos György, az Országok Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban úgy véli, hogy ma már sokkal kevesebb helyen találkozhatunk hasonló jelenséggel, mivel az üzletek is rájöttek, hogy a fogyasztóvédelmi szabályok betartása az ő javukat is szolgálja.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?