15 °C Budapest

Tömegeket mozgatnak a leárazások - nem bízhatunk az akciós árakban?

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 09:30

A forgalmazók már tavaly év végén a forgalom jelentős visszaesésével számoltak, ez azonban a legutóbbi hetek eredményei szerint, főként a tömeges leárazásoknak köszönhetően nem következett be. Sőt az akcióknak köszönhetően manapság az átlagosnál többen fordulnak meg a különböző boltokban, bevásárlóközpontokban.


A Marks&Spenser kizárólagos hazai franchise-képviseletét ellátó "S" Modell Zrt. vezérigazgatója, Jüttner Katalin a Világgazdaságnak elmondta, hogy a kiárusításkor olyan vendégek is betévednek boltjaikba, akiket egyébként elriasztanak az árak. A Marks&Spenser évente körülbelül a készlet 10-12 százalékát árazza le és ennek nagy része augusztusra teljesen elfogy.


Az akciós áruk között főleg a kis értékű termékek iránt nagy az igény, így a fürdőruhák és strandkiegészítők iránt, de a New Yorker GmbH marketingigazgatója Volker Putzmann úgy nyilatkozott, hogy boltjaikban igencsak kelendőek az akciós pólók és felsőruházati termékek.


Még manapság is több helyről érkezik az a panasz, hogy a kereskedők nem jelölik egyértelműen az akciós árakat, vagy azokat nem cserélik vissza még minőséggel kapcsolatos kifogások esetén sem. Vámos György, az Országok Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban úgy véli, hogy ma már sokkal kevesebb helyen találkozhatunk hasonló jelenséggel, mivel az üzletek is rájöttek, hogy a fogyasztóvédelmi szabályok betartása az ő javukat is szolgálja.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?