Tömegeket mozgatnak a leárazások - nem bízhatunk az akciós árakban?

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 09:30

A forgalmazók már tavaly év végén a forgalom jelentős visszaesésével számoltak, ez azonban a legutóbbi hetek eredményei szerint, főként a tömeges leárazásoknak köszönhetően nem következett be. Sőt az akcióknak köszönhetően manapság az átlagosnál többen fordulnak meg a különböző boltokban, bevásárlóközpontokban.


A Marks&Spenser kizárólagos hazai franchise-képviseletét ellátó "S" Modell Zrt. vezérigazgatója, Jüttner Katalin a Világgazdaságnak elmondta, hogy a kiárusításkor olyan vendégek is betévednek boltjaikba, akiket egyébként elriasztanak az árak. A Marks&Spenser évente körülbelül a készlet 10-12 százalékát árazza le és ennek nagy része augusztusra teljesen elfogy.


Az akciós áruk között főleg a kis értékű termékek iránt nagy az igény, így a fürdőruhák és strandkiegészítők iránt, de a New Yorker GmbH marketingigazgatója Volker Putzmann úgy nyilatkozott, hogy boltjaikban igencsak kelendőek az akciós pólók és felsőruházati termékek.


Még manapság is több helyről érkezik az a panasz, hogy a kereskedők nem jelölik egyértelműen az akciós árakat, vagy azokat nem cserélik vissza még minőséggel kapcsolatos kifogások esetén sem. Vámos György, az Országok Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban úgy véli, hogy ma már sokkal kevesebb helyen találkozhatunk hasonló jelenséggel, mivel az üzletek is rájöttek, hogy a fogyasztóvédelmi szabályok betartása az ő javukat is szolgálja.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem