Hazánkba jöhet a Svejk étterem

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 08:12

Csehország egyik legnagyobb franchise rendszerét működtető cége, a Daos Plus külföldi terjeszkedésbe kíván fogni, melynek keretében az Osztrák-Magyar Monarchia minden utódállamában szeretne megjelenni a prágai Svejk éttermet is üzemeltető vállalkozás. A terjeszkedés első állomása hazánk mellett Szlovákia lehet - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A cég már folytatott puhatolózó tárgyalásokat, szerződést azonban mindeddig nem kötöttek. A közép-európai étterem-hálózat a tervek szerint elsőként használná fel és ötvözné a közös monarchiabeli hagyományokat a cseh gasztronómiával.

Az étel- és italválaszték a cseh ízvilágon alapul, a knédli és a sör mellett azonban akár magyar specialitások is helyet kaphatnak az étlapon.

A beruházó az egész országban kutat franchise partnerek után, és a terjeszkedés érdekében olyan konstrukcióba is hajlandók belemenni, hogy a magyar partner a szerződés megkötésekor a franchise licencnek csak egy részét fizeti ki, a maradék összeget pedig egy év múlva törlesztené, amikor a két fél a tapasztalatok fényében újratárgyalja az üzemeltetési feltételeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?