3 °C Budapest

Új étterem nyílik - Te is beszállhatsz!

Pénzcentrum
2007. július 27. 09:30

Augusztus elején nyit itthon az első Vapiano étterem, méghozzá Budapest belvárosában, ezt majd további 2-3 követi szintén a fővárosban, illetve 4-5 vidéki nagyvárosban. Az olasz ételeket kínáló üzletláncot 2002-ben, Hamburgban alapították, idén Washingtonban, Dubaiban, Londonban, Stockholmban és Párizsban is megjelennek - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az első, 1000 négyzetméteres üzlet a Bécsi utcában nyílik majd, s 700 fő befogadására lesz alkalmas. Az étteremre több mint 1,5 millió eurót költöttek. A későbbi partnerek kiválasztása rendkívül szigorú szempontok szerint zajlik majd, az úgynevezett multi-unit franchise-rendszereknek megfelelően.

Az átvevők általában 20-80 százalékban szerezhetnek tulajdonjogot a megalapítandó vegyesvállalatban. A pesti üzlet úgynevezett márkaétterem lesz, egyfajta minta a további egységek számára. Vidéken Győr, Pécs és Debrecen tűnt a legmegfelelőbbnek a nyitásra, itt már az ingatlanokat is kinézték, s érdeklődő vállalkozók is akadnak.

Az üzletlánc első beruházásánál a CIB a finanszírozó partner, amely az itteni terjeszkedést irányító Piano Magyarország Kft.-től körülbelül egyharmadnyi önrészt kért. A forgalomtól függően várhatóan 5-6 év lesz a megtérülés. Sári Péter, a Kft. ügyvezetője 2000 forintos átlagköltésre számít.

A hazai éttermekben az alapanyagok magyar, német és olasz forrásból származnak majd, kísérleteznek magyar borokkal is, s egyes bútorelemeket magyar beszállítók biztosítanak majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?