5 °C Budapest

Új étterem nyílik - Te is beszállhatsz!

Pénzcentrum
2007. július 27. 09:30

Augusztus elején nyit itthon az első Vapiano étterem, méghozzá Budapest belvárosában, ezt majd további 2-3 követi szintén a fővárosban, illetve 4-5 vidéki nagyvárosban. Az olasz ételeket kínáló üzletláncot 2002-ben, Hamburgban alapították, idén Washingtonban, Dubaiban, Londonban, Stockholmban és Párizsban is megjelennek - írja a Világgazdaság.

Az első, 1000 négyzetméteres üzlet a Bécsi utcában nyílik majd, s 700 fő befogadására lesz alkalmas. Az étteremre több mint 1,5 millió eurót költöttek. A későbbi partnerek kiválasztása rendkívül szigorú szempontok szerint zajlik majd, az úgynevezett multi-unit franchise-rendszereknek megfelelően.

Az átvevők általában 20-80 százalékban szerezhetnek tulajdonjogot a megalapítandó vegyesvállalatban. A pesti üzlet úgynevezett márkaétterem lesz, egyfajta minta a további egységek számára. Vidéken Győr, Pécs és Debrecen tűnt a legmegfelelőbbnek a nyitásra, itt már az ingatlanokat is kinézték, s érdeklődő vállalkozók is akadnak.

Az üzletlánc első beruházásánál a CIB a finanszírozó partner, amely az itteni terjeszkedést irányító Piano Magyarország Kft.-től körülbelül egyharmadnyi önrészt kért. A forgalomtól függően várhatóan 5-6 év lesz a megtérülés. Sári Péter, a Kft. ügyvezetője 2000 forintos átlagköltésre számít.

A hazai éttermekben az alapanyagok magyar, német és olasz forrásból származnak majd, kísérleteznek magyar borokkal is, s egyes bútorelemeket magyar beszállítók biztosítanak majd.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10