27 °C Budapest

Egyre többen fedezik fel a faktoring lehetőségeit

Pénzcentrum
2007. május 15. 10:30

A faktoring üzletek dinamikus bővülését támasztják alá az adatok: míg 2004 során közel 300 milliárd forintot tett ki a megvásárolt követelések állománya, addig a tavalyi évben 728 milliárdot. Több mint kétezer vállalkozás veszi igénybe ezt a finanszírozási formát - adja hírül a Világgazdaság.

Csáki Ferenc, a Magyar Faktoring Szövetség elnöke szerint a faktoring ismertségének további növekedését elsősorban a közigazgatási, állami szféra berkeiben lehetne elérni, de szükség volna a jogi környezet kedvező változtatására is.

Korábban a vállalkozások mindössze 25 százaléka hallott a faktoringról, ma azonban már 75 százalékos a finanszírozási forma ismertsége. Az elnök szerint tehát nem véletlen, hogy a faktoring növekedése a fejlett piacokon, valamint a fejlődő régiókban is minden évben két számjegyű.

Csáki Ferenc szerint ugyanakkor szükség van a faktoringgal kapcsolatos információk, ismeretek pontosítására a közigazgatási szférán belül. Komoly gondot jelent az is, hogy több társaság is kizárja az engedményezést, így a szállító elesik a faktoringon keresztüli forrásbevonás lehetőségétől.

Az elnök sajnálatosnak tartja a Lánchíd faktoringprogram megszüntetését, melynek közvetlen hatása a kamattámogatásban nyilvánult meg. A szakma azonban bízik benne, hogy továbbra is lesz valamilyen lehetősége a vállalkozásoknak támogatások igénybevételére.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?