Több hitelt szeretnél, mint amennyit a Széchenyi kártyával kaphatsz, itt a megoldás a Volksbanktól

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 14:15

Megújította Optimum Hitel termékét a Magyarországi Volksbank Zrt., hogy magasabb összegű és hosszabb távú finanszírozási szolgáltatást tudjon ügyfelei számára kínálni. Ez különösen annak tükrében fontos lépés, hogy jelentős azon vállalkozások száma, amelyek finanszírozási igénye meghaladja a jelenlegi sláger termék - a Széchenyi Kártya - legmagasabb, 25 millió forintos keretösszegét.

"Az új konstrukció révén a cégek akár 50 millió forintos külső forrást is igénybe vehetnek, hogy dinamizálják tevékenységüket." - nyilatkozta Dr. Balázs László a Volksbank elnök-vezérigazgatója.

Akár ingatlan fedezet nélkül is kaphatnak 3-50 millió három- tízéves lejáratú hitelt azok a vállalkozások, amelyek a Magyarországi Volksbank Zrt. megújított Optimum Hitelét veszik igénybe. A hitelösszeg a fedezettségtől és a kockázati vizsgálat eredményétől függően alakul, de a Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása segíti az önállóan megfelelő fedezetet biztosítani nem képes ügyfeleket akár a legmagasabb összegű hitel fölvételében is. A bank ugyanis az Optimum Hitel feltételeinek könnyebb teljesítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Hitelgarancia Zrt-vel.

Nagy örömmel vettük a Volksbank megkeresését, mert azt mi is érezzük, hogy a 25 millió forintos határ fölött rendkívüli módon megnehezedik a vállalati hitelezés - nyilatkozta dr. Radnai György a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató szerint a 25 millió forintos határ alatt a Széchenyi Kártya komoly versenyt támaszt a banki termékeknek, ám e fölött szigorúbbá válnak a hitelintézetek.
A Volksbank december 31-ig kedvezménnyel folyósítja hitelét, így az addig beérkező hiteligényekre - kedvező elbírálás után - örökös 30 bázispontos kamatelőnyt biztosít. Ez azt jelenti, hogy bár a kamatláb félévente változik, de a hitelfölvevők minden kamatszintnél megtarthatják 30 bázispontos kamatelőnyüket. A kamat jelenleg 12,90 százalék körül alakul, így az év végéig igénylők hozzávetőleg 12,60 százalékon juthatnak hozzá a hitelhez. A kedvezmény révén a maximális 50 millió forintos hitelnél a leghosszabb futamidővel számolva a kamatelőny meghaladja az 1 millió forintot. A svájci frankban és euróban igényelt hitelekre ugyancsak kedvező kamatláb vonatkozik.

Újdonság, hogy a kkv termékek esetében a Volksbank egy úgynevezett "Testimonial" koncepciót indít. Ennek keretében országosan - illetve a nemzetközi piacon is - ismert és elismert vállalkozók adnák az arcukat egy-egy termékkampányhoz. Az első, már az Optimum kampány "arca" a szekszárdi, kitűnő minőségű borairól ismert Takler pincészet , amely a Bank régi kedves Ügyfele. Az ő népszerűségük, hitelességük, minőségi munkájuk példamutató a magyar vállalkozások körében, s ez hozzájárulhat ahhoz a képhez, hogy a Volksbank és ügyfelei "együtt jobbak, erősebbek és sikeresebbek tudnak lenni".

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm