7 °C Budapest

Több hitelt szeretnél, mint amennyit a Széchenyi kártyával kaphatsz, itt a megoldás a Volksbanktól

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 14:15

Megújította Optimum Hitel termékét a Magyarországi Volksbank Zrt., hogy magasabb összegű és hosszabb távú finanszírozási szolgáltatást tudjon ügyfelei számára kínálni. Ez különösen annak tükrében fontos lépés, hogy jelentős azon vállalkozások száma, amelyek finanszírozási igénye meghaladja a jelenlegi sláger termék - a Széchenyi Kártya - legmagasabb, 25 millió forintos keretösszegét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Az új konstrukció révén a cégek akár 50 millió forintos külső forrást is igénybe vehetnek, hogy dinamizálják tevékenységüket." - nyilatkozta Dr. Balázs László a Volksbank elnök-vezérigazgatója.

Akár ingatlan fedezet nélkül is kaphatnak 3-50 millió három- tízéves lejáratú hitelt azok a vállalkozások, amelyek a Magyarországi Volksbank Zrt. megújított Optimum Hitelét veszik igénybe. A hitelösszeg a fedezettségtől és a kockázati vizsgálat eredményétől függően alakul, de a Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása segíti az önállóan megfelelő fedezetet biztosítani nem képes ügyfeleket akár a legmagasabb összegű hitel fölvételében is. A bank ugyanis az Optimum Hitel feltételeinek könnyebb teljesítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Hitelgarancia Zrt-vel.

Nagy örömmel vettük a Volksbank megkeresését, mert azt mi is érezzük, hogy a 25 millió forintos határ fölött rendkívüli módon megnehezedik a vállalati hitelezés - nyilatkozta dr. Radnai György a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató szerint a 25 millió forintos határ alatt a Széchenyi Kártya komoly versenyt támaszt a banki termékeknek, ám e fölött szigorúbbá válnak a hitelintézetek.
A Volksbank december 31-ig kedvezménnyel folyósítja hitelét, így az addig beérkező hiteligényekre - kedvező elbírálás után - örökös 30 bázispontos kamatelőnyt biztosít. Ez azt jelenti, hogy bár a kamatláb félévente változik, de a hitelfölvevők minden kamatszintnél megtarthatják 30 bázispontos kamatelőnyüket. A kamat jelenleg 12,90 százalék körül alakul, így az év végéig igénylők hozzávetőleg 12,60 százalékon juthatnak hozzá a hitelhez. A kedvezmény révén a maximális 50 millió forintos hitelnél a leghosszabb futamidővel számolva a kamatelőny meghaladja az 1 millió forintot. A svájci frankban és euróban igényelt hitelekre ugyancsak kedvező kamatláb vonatkozik.

Újdonság, hogy a kkv termékek esetében a Volksbank egy úgynevezett "Testimonial" koncepciót indít. Ennek keretében országosan - illetve a nemzetközi piacon is - ismert és elismert vállalkozók adnák az arcukat egy-egy termékkampányhoz. Az első, már az Optimum kampány "arca" a szekszárdi, kitűnő minőségű borairól ismert Takler pincészet , amely a Bank régi kedves Ügyfele. Az ő népszerűségük, hitelességük, minőségi munkájuk példamutató a magyar vállalkozások körében, s ez hozzájárulhat ahhoz a képhez, hogy a Volksbank és ügyfelei "együtt jobbak, erősebbek és sikeresebbek tudnak lenni".

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?