15 °C Budapest

Vállalati hitelkártyák: most jön a java?

Pénzcentrum
2006. október 3. 09:30

Annak ellenére, hogy az európai kkv-k vezetői előszeretettel használnak hitelkártyát magánszemélyként, cégük számára egyelőre kevesen választanak hasonló megoldást - derült ki a MasterCard felméréséből. Az üzleti hitelkártyák elterjedtsége csupán 20 százalék körül van.

A hitelkártyák használatát illetően a megkérdezettek 61%-a a fizetések kényelmes nyomon követését említett a legnagyobb előnyként, 55% az online szolgáltatásokat tartotta a legfontosabbnak, 21% pedig a különböző könyvelési szoftverekkel való kompatibilitást emelte ki.

Hazánkban egyelőre néhány ezerre tehető az üzleti hitelkártyák száma, a MasterCard Europe ügyfélkapcsolati igazgatója azonban a Napinak nyilatkozva elmondta, hogy a bankok már felismerték a kkv-kban rejlő üzleti lehetőségeket.

A magyar kis- és középvállalkozások egyelőre elsősorban lakossági hitelkártyák használatával helyettesítik a vállalati terméket, holott utóbbi magasabb hitelkeretet nyújthat.

Az MNB adatai szerint 2005 végén a 7.3 millió forgalomban lévő bankkártyából csak alig több mint 1 millió volt a hitelkártyák száma, melyek közül mindössze 2,672 volt klasszikus üzleti plasztik. (A Széchenyi kártya nem számít klasszikus hitelkártyának, hiszen nincs kamatmentes periódus ennél a konstrukciónál.)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?