31 °C Budapest

Vállalati hitelkártyák: most jön a java?

Pénzcentrum
2006. október 3. 09:30

Annak ellenére, hogy az európai kkv-k vezetői előszeretettel használnak hitelkártyát magánszemélyként, cégük számára egyelőre kevesen választanak hasonló megoldást - derült ki a MasterCard felméréséből. Az üzleti hitelkártyák elterjedtsége csupán 20 százalék körül van.

A hitelkártyák használatát illetően a megkérdezettek 61%-a a fizetések kényelmes nyomon követését említett a legnagyobb előnyként, 55% az online szolgáltatásokat tartotta a legfontosabbnak, 21% pedig a különböző könyvelési szoftverekkel való kompatibilitást emelte ki.

Hazánkban egyelőre néhány ezerre tehető az üzleti hitelkártyák száma, a MasterCard Europe ügyfélkapcsolati igazgatója azonban a Napinak nyilatkozva elmondta, hogy a bankok már felismerték a kkv-kban rejlő üzleti lehetőségeket.

A magyar kis- és középvállalkozások egyelőre elsősorban lakossági hitelkártyák használatával helyettesítik a vállalati terméket, holott utóbbi magasabb hitelkeretet nyújthat.

Az MNB adatai szerint 2005 végén a 7.3 millió forgalomban lévő bankkártyából csak alig több mint 1 millió volt a hitelkártyák száma, melyek közül mindössze 2,672 volt klasszikus üzleti plasztik. (A Széchenyi kártya nem számít klasszikus hitelkártyának, hiszen nincs kamatmentes periódus ennél a konstrukciónál.)

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?