7 °C Budapest

Lehetőség, pénz és segítség

Pénzcentrum
2007. április 4. 12:00

A Mikrohitel Plusz program alapvető célja, hogy azon kisvállalkozásoknak juttasson forrást, akiknek van hitelképes projektje, elképzelése, de nem bankképes, vagyis nem tud, vagy nem akar banki hitelhez hozzájutni - hangzott el a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), a Hitelgarancia Rt. (HG), az Országos Vállalkozásfejlesztési Konzorcium Kht., illetve a megyei és fővárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok szervezetének (MVHK) közös sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Aladics Sándortól, az MFB Rt. vezérigazgató-helyettesétől megtudtuk, eddig a Mikrohitel Plusz (MH Plusz) program keretein belül 310 kérelem került befogadásra, s 2,3 milliárd forintot tesz ki a jóváhagyott állomány. Jelentős sikerként könyvelhető el, hogy a szervezetek együttműködésén, a vállalkozásfejlesztési alapítványok hálózatán keresztül sikerült elérni az országos lefedettséget.

A vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy a MH Plusz program egyik előnye, hogy ugyanúgy felvehető mellette maga a Mikrohitel is. Ami a MH Plusz program jövőjét illeti, a jelenlegi, július 30-i határidejét meg fogják hosszabbítani, 2013. december 31-ig. A Program új célja, új "szlogenje": a családi kis- és középvállalkozások programja is ez.

Aladics Sándor elmondta, a jövőben a vidékfejlesztési hitelprogram, illetve az önkormányzati hitellehetőségek bővítése mellett szerepel a tőkehitel program kidolgozása is, melynek keretében egyfajta tőkepótló mikrohitel lesz majd felvehető. A vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy ugyan egyelőre nem érhető el a program keretein belül deviza alapú hitel, de 2008-ra már lesz legalább egy devizahitel konstrukciójuk is.

Király Zsolt, a Hitelgarancia Zrt. Üzletirányítási és Marketing Igazgatóság vezetője szintén kiemelte, hogy a HG Zrt. a nem bankképes vállalkozásoknak nyújthat segítséget, mégpedig oly módon, hogy a MH Plusz programhoz normatív módon kapcsolódik a HG. Zrt. garanciavállalása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kovács István, az MVHK elnöke szerint a hazai vállalkozások széles rétege nem jut támogatáshoz forráshoz, közülük azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akiket a banki hitelezés nem ér el, de fejleszthetők, támogathatók.

Az elnök szerint a fejlesztés kulcsa egyrészt a támogatás, az ingyenes tanácsadás lehetőségének biztosítása másrészt a megfelelő forráshoz jutás biztosítása. Szintén kulcspontot jelent, hogy a MH Plusz és a Mikrohitel Program a banki hiteleknél kedvezőbb feltételekkel érhető el, illetve a GOP pályázataival is kombinálható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06