Lendületben a portál

Pénzcentrum
2005. december 29. 10:54

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium "Lendület portálja" 2005. április 25-én indult, és várhatóan ez december végéig közel 580.000 látogatót regisztráltunk. A tartalom lekérés napi átlaga kb. 8500 látogató.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium „Lendület portálja” 2005. április 25-én indult, és várhatóan ez december végéig közel 580.000 látogatót regisztráltunk. A tartalom lekérés napi átlaga kb. 8500 látogató.
A portál egyik legfontosabb eleme a „Forráskereső” program, melynek segítségével az egyes vállalkozók kiválaszthatják fejlesztési céljaikhoz illeszkedő forrástípusokat. A látogatók több mint 70 %-a a forráskereső programot használta.
 
A portált felkeresők 20 százaléka a forrásokat  a (kereső használata nélkül) célirányosan a listából választja ki.
 
Gyakran böngészett menüpont még a Pályázati Regiszter (pályázatírók,  pályázat készítők nyilvántartása).
Az új www. lendulet.hu portál létrehozásának célja az volt, hogy a vállalkozások rendelkezésére álló Európai Uniós és hazai állami forrásról szóló információt egy helyen lehessen elérni, a pályázati lehetőségekkel egy honlapon szerepeljenek az államilag támogatott hitelek és egyéb lehetőségek is. A fejlesztés során kifejezetten törekedett a GKM a felhasználóbarát kialakításra, ezért a böngészők rendelkezésére állnak egyéb hasznos információk (például: szabályozás, pályázatírók jegyzéke) és az on-line ügyfélszolgálatnak is elküldhetik kérdéseiket. A szerkesztők konkrét, már támogatási szerződéssel rendelkező projekteket is bemutatnak interjú keretében.
Az on-line, webes feldolgozás lehetővé teszi, hogy a forrásokról szóló információk folyamatosan frissített formában kerüljenek a vállalkozókhoz. A december végi új információk - a beszállítói kamattámogatás lehetősége és a kedvezőbbé vált mikrohitel részletei – iránt például kimagasló volt az érdeklődés az ünnepi készülődés időszakában is.
Ezt a gyakorlatot folytatja a tárca 2006-ban is, a tapasztalatok felhasználásával még tartalmasabb, a vállalkozók számára fontos pénzügyi konstrukciókat tartalmazó adatbázissal és ügyfélbarát megoldásokkal, naprakész információkkal és a hatékonyabb keresést lehetővé tevő programmal. (Korábban a GKM minden évben megjelentette a „Forrástérkép” c. kiadványt nyomtatott formában, ám az információs társadalom jelentette kihívásnak megfelelően modernizáltuk a tárca ezen tevékenységét).
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?