Új társaság alakul a mikrovállalkozások finanszírozására

Pénzcentrum
2007. április 3. 09:30

Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke elmondta, a szféra négy érdekképviseleti szervezete által alkotott Kis- és Középvállalkozói Érdekképviseleti Szövetség (KÉSZ) be kíván szállni a mikrovállalkozások finanszírozásába - írja a Világgazdaság.

Emiatt új pénzügyi szolgáltató társaságot alapítanak, melybe egy szakmai befektető is belép, akinek kilétét egyelőre titok övezi. A társaság létrejötte azért szükséges, mert az uniós és hazai társfinanszírozásból a mikrofinanaszírozásra 2007 és 2013 között elkülönített pénz egy holdingalapba kerül.

A lap becslései szerint a mintegy 30 milliárd forinthoz a kis- és középvállalkozások pénzügyi közvetítőkön keresztül juthatnak majd hozzá. A holdingalap a második félév során pályázatot ír ki a közvetítőknek, a nyerteseket akkreditálják.

A KÉSZ tervei szerint a holdingalapból 2-3 milliárd forintos kerethez jutnak, a kölcsönkérelmek elbírálásáról pedig öt nap alatt döntenek majd. A hitel maximuma 6 millió forint, és akár 24 hónapos türelmi idő is elérhető lehet. Forgóeszköz hitel esetében pedig akár már 3 hónapig is lehet majd törlesztés nélkül használni a kölcsönt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?