Új társaság alakul a mikrovállalkozások finanszírozására

Pénzcentrum
2007. április 3. 09:30

Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke elmondta, a szféra négy érdekképviseleti szervezete által alkotott Kis- és Középvállalkozói Érdekképviseleti Szövetség (KÉSZ) be kíván szállni a mikrovállalkozások finanszírozásába - írja a Világgazdaság.

Emiatt új pénzügyi szolgáltató társaságot alapítanak, melybe egy szakmai befektető is belép, akinek kilétét egyelőre titok övezi. A társaság létrejötte azért szükséges, mert az uniós és hazai társfinanszírozásból a mikrofinanaszírozásra 2007 és 2013 között elkülönített pénz egy holdingalapba kerül.

A lap becslései szerint a mintegy 30 milliárd forinthoz a kis- és középvállalkozások pénzügyi közvetítőkön keresztül juthatnak majd hozzá. A holdingalap a második félév során pályázatot ír ki a közvetítőknek, a nyerteseket akkreditálják.

A KÉSZ tervei szerint a holdingalapból 2-3 milliárd forintos kerethez jutnak, a kölcsönkérelmek elbírálásáról pedig öt nap alatt döntenek majd. A hitel maximuma 6 millió forint, és akár 24 hónapos türelmi idő is elérhető lehet. Forgóeszköz hitel esetében pedig akár már 3 hónapig is lehet majd törlesztés nélkül használni a kölcsönt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24