-8 °C Budapest

Van megoldás az igazán kicsiknek is

Pénzcentrum
2006. december 13. 12:00

Kicsi a bors, de erős - tartja a szólás. Ezt egyre inkább felismerni látszanak a bankok is, s nem csupán a nagyoknak, hanem a legapróbb vállalkozásoknak is kínálnak hitelfelvételi lehetőséget, amelyből fedezni lehet egy beruházást, vagy valamely eszköz megvételét.

Banki kínálat

3 hazai bank - Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank - kifejezetten mikrovállalkozások számára biztosított finanszírozási formáit hasonlítottuk össze. A 2004. évi XXXIV. törvény szerint mikrovállalkozásnak minősülnek azon vállalkozások, melyek kevesebb, mint 10 főt foglalkoztatnak valamint éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 2 millió eurót.

Feltételek, kondíciók

A CIB Banknál csak olyan vállalkozások igényelhetik a a CIB Mikro beruházási vagy fejlesztési hitelt, akiknek az éves árbevétele nem haladta meg a 200 millió forintot. Ez a maximum korlát az Erste Banknál is érvényesül, azonban itt előírás a legalább 10 millió forint éves árbevétel.

Szintén nagyon fontos, hogy a forráshoz jutni kívánó mikrovállalkozásnak nem lehet fennálló köztartozása. A Budapest Banknál feltétel még a cégbejegyzéstől számított legalább 12 hónapos működési múlt.

A hitel futamideje minden esetben definícióból eredően 1 évnél hosszabb, forinttól eltérő devizanemben csak az Erste-nél lehet hitelt felvenni. Amennyiben külföldi fizetőeszközben igényli a vállalkozás a hitelt, elengedhetetlen fontosságú az árfolyamkockázat kezelése.

A kamat a Budapest Banknál és az Ersténél előre meghatározott, míg a CIB-nél megállapodás alapja, ez utóbbinál a tőkeerősebb vállatok így kedvezőbb kamatozás mellett juthatnak hitelhez.

A Mikro Expressz hitel felvételéhez nem szükséges tárgyi fedezet biztosítása, s a gyors hitelfolyósítás is hangsúlyt kap, 1 órán belül előzetes hitelbírálatot kaphat a mikrovállalkozás, s kedvező döntés esetén akár 4 banki munkanapon belül megtörténhet a folyósítás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A CIB esetében csak a hitelbírálati díj szerződéskötés esetén beleszámít a hitelfolyósítási díjba. A CIB-nél a mikrovállalkozások hitelkérelmeit egyszerűsített eljárással bírálják el, a hitelkérelemre akár 3 napon belül válasz érkezhet.

Állami segítség

Ugyan már csupán idén év végéig, de lehetőség van kedvezményes hitelfelvételre a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül az állami Mikrohitel Plusz program keretében is. A későn ébredőknek pedig a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési program nyújthat segítséget.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Bankmonitor  |  2023. február 6. 17:35
Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?